Tuesday, March 22, 2011

Kenapa Menipu Pada Blogger *kawan kan?*

Anda nak traffic cepat? agak-agak la pon... jangan la sampai kantoi...
kalau kantoi kan dah malu... maaf lah tapi aku betul-betul rase tak patut!
Okey... kita rajin nak join segmen, contest, giveaway.. erm..termasuk BW...
nak cari traffic kan? tu tak salah... betul dah kita buat tu..tapi kenapa menipu?

terlepas pandang? tak sengaja? malas? atau ape?
kita dengan megah mengomen setiap entry setiap blog yang kita terjah...
tapi, komen *copy paste!* baca ke tidak? tak kene tak pe laaa...
tapi ada yang kene...macam mana? datang blog orang tak baca..setakat baca tajuk
dan hujung cerita..isi tarak! pastu komen merapu meraban..bila si tuan punya blog
baca komen, blur je...sebab? tak da kaitan dengan entry beliau... sadis kan?

kalau ayat macam nie...

*terjah dari blog -------*
*terima kasih join*
*terima kasih bertandang ke blog saya*
*melepak sini*

tak pe weh! nak copy 100 pun takde masalah. Ayat tu umum...
memang menjadi kebiasaan untuk membalas kepada orang yang berkunjung...

kalau ayat macam ni....

*saya kokong ape kata awak tu..*
*saya datang blog awak baca isi entry awak*
*kalau nak bagitau tu je.. shoutmix pun boley maaa*

kalau ade 100 blog yang join, 100 ayat la ko copy paste?
masalahnye bace ke? kalau tetiba yang ke 40 tu tak setuju...sokong jugak?

kene alert la..cover2 la jugak kalau ye pun...nak menyokong or nak traffic
tu hal masing-masing... tapi jangan sampai orang perasan dan berkecil hati...kan?
tak patot la... kita sama-sama blogger... jujur dalam memberi sokongan...
aku bukan nak tunjuk pandai..tetapi agak terkilan dengan mereka-mereka ni..
sebagai blogger, aku tahu perasaan tu... aku baru, tapi aku dah tau nak menilai sebab aku blogger.

*terpulang nak terima atau tidak.. aku berkata UMUM.. sesuai untuk semua lapisan masyarakat..hihihi..

8 comments:

Fizalinolie said...

Saya setuju dengan awak. Buat apa nak menipu untuk megejar follower. Sadis bila memikirkan. Ada yang sampai sanggup menipu. Haha, blog saya pernah kena. Ada sorg hamba Allah tu, cakap dah follow kita. igt kita tak check ke? Hurmmm. Kalau nak dtg... dtg jelah. tak follow x ape... Masing2 ada pilihan kan. See, nampak sungguh perangai. Walaupun dlm dunia cyber pun sanggup menipu. Wah! meluah perasaan ni... Hehehe.

muCux said...

akceli i dah lama dah perasaan benda ni n lagi satu komen just nk tinggalkan url entri dorg
ujung pangkal n isi entri kite
lngsung xdew dier sentuh
sedeykan dear :(

Eyqasara said...

fizalinolie: betoi2... agak2 la pun kan... nak traffic pun jgn la sampai terkantoi.. malu gtu... takpe2... same2 luah perasaan... eyqa tulis tadi pun sebab gerraaammm...hihihih...

Eyqasara said...

mucux: betul tu... tak patot dorg nie... kite penat taip pepanjang diorang masuk pastu blah.. baik xpyah tggal jejak klu tamo baca... kan?

☀ Izzaty Hedry☀ said...

btol 2 sara ... bnyk ayat y dya kopi paste ja.. entry xbca dlu... sdey2...;(

Nizam said...

betul tu eyqa...nizam pernah juga terkena macam tu...but nizam memang wat tak tahu jer...tapi memang senarai hitam la.. samela jugak blogger yang janji manis je dengan nizam kata nak buat review la ape la tapi hampeh..but nizam diam je coz memang dah tahu dia bukan ikhlas...
tu nizam syukur walaupun follower tak ramai tapi blog maintain traffic.. means,ada pembaca setia la kan... :)

Eyqasara said...

Izzaty Hedry: tu laaa... klu commnt berkaitan mungkin la tak syak sangt.. tp menyimpang yg geram tu.. menyampah orang mcm nie.. baek xpyah komen klu tak baca... tinggal kat shoutbox je pun dah okey.. tapi bajet baca je dorg ni nak komen kat ruang tu...

Eyqasara said...

Nizam: orang mcm ni klu kte boikot sakit nie.. hihihi.. tapi kte same2 blogger kan... so, pejam mate je laaa.. hope dorang xwat lagi laa.. biar ikhlas jujur msuk blog orang...

 
;