Thursday, March 31, 2011 10 comments

VCO PROMOTION...!

Assalamualaikum! meh sini rapat-rapat dekat-dekat cik eyqasara nak buat promotion nie.. okey, pastinye ramai dah tahu tentang gel VCO (Virgin Coconut Oil) yang semakin laris gempak mempak terutama pada rakan blogger sekalian. Eyqa adalah salah seorang pengedar gel VCO tersebut.. sememangnya terkenal dengan pelbagai fungsi yang memenuhi keperluan anda... 


Bagi sesiapa yang ingin menempah pada eyqa tak jadi masalah dengan senang hati menerima tempahan. Boleh emailkan pada eyqa di eyqasara@gmail.com  harga sebotol VCO RM 39.90 sahaja (tidak termasuk kos penghantaran) emailkan NAMA, NO TEL, ALAMAT dan KUANTITI. Untuk penduduk dibahagian Tanjong Malin dan Hulu Selangor boleh dapatkan produk tersebut dengan segera (by hand) tanpa kos penghantaran. Maksudnye hanya RM 39.90 sahaja. ;)


kebaikan VCO adalah seperti berikut:


-Mengurangkan kadar kolestrol
-Mengawal Kencing Manis
-Mengatasi masalah penyakit degenaratif dan masalah usia umur lanjut
-Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah
-Tubuh lebih tahan serangan penyakit
-Mendapatkan kembali keanjalan, kelembutan kulit
-Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang
-Terhindar dari gejala alahan
-Mengelakkan resiko sakit kanser
-Keadaan berdengkur akan hilang


Perubahan boleh dilihat dan dikesan paling awal 2 minggu pengambilan JIKA di ambil kapsul tersebut secara teratur dan berterusan. Testimoni pengguna adalah amat berpuas hati. Untuk pengetahuan lebih lanjut boleh layari laman web tersebut sebagai penambah info anda. www.catalyst2u.net.


*tempahan dibuka sekarang~*
2 comments

giveaway ezan yang ke 2

1) "kenapa korang follow blog ezan nie" ni adalah soalan tuan punye contest.... eyqa nak jawab eak...

1st... eyqa kenal blog EZAN ni dari blog YUYU ... yuyu cakap Ezan yang tolong design banner untuk yuyu... eyqa dengan sepantas kilat terus menekan link tersebut dan melihat banner tuan punye rumah tu.. sejujurnye berkata "makaaaiiiii comelnye header dia.. simple but nice! *bila aku bley wat banner sendirik!*"  trus je click button follow.. dengan harapan ada tutorial wat banner untuk dikongsi.. ahaks!

Kagum dengan banner-banner yang dibuat oleh Ezan pada blog Yuyu dan Fatin Liyana ..mula memasang angan-angan nak buat banner sendiri.. berhempas pulas malam tadi dok godek-godek photoshop semata-mata nak buat header sendiri macam mana Ezan buat..tapi tak menjadi.. geram macam nak hentam lappy sebab tak dapat-dapat trus shutdown.. *siap bawak buku untuk blaja wooo* penangan tengok header yang Ezan buat.. hahaha.. truk kan?

tu aje... EZAN i'm done! hihihihi.... 
4 comments

April Fool tu salah...

Morning!!! Cerianye pagi ni... waaaalllllaaaahhh! walaupun sebenarnye masih mengantok dan rasa macam nak balik rumah terjun atas katil dan menarik selimut... pagi ni nak pergi keje tadi sempat belek-belek calender.. urm.. 1 April 2011... Hahahaha... ko fikir ape yang aku fikir? huhuhuhu.. jangan beb.. berat... berat...

Teringat mase zaman techik-techik dulu.. mase masih mengendong beg sekolah yang beratnye 1 tan *okey aku tipu bab berat beg* selalu je terkena bab 1 April nie.. korang tau-tau je lah! April Fool tu kan? Memang kadang-kadang rase nak menangis bila kene buli.. macam nak bagi pelempang sekor-sekor..

MOTIFnye aku cakap ni.. nak bagi tahu...jangan lah korang memandai nak ucap-ucap or nak bersenda ketawa  usik mengusik kawan dengan terkejut terkezut terrrrzzzz...... -.-" dengan April Fool ni.. tau tak??? April Fool ni adalah hari pembunuhan umat Islam beramai-ramai.. sadis wooo.. tak sedih ke saudara agama kita kene bunuh beramai-ramai?? korang boleh pulak gelak-gelak dan macam happy je kan... tapi itu untuk orang-orang yang jahil dalam bab ni... yang tak pernah amik kisah.. tau buat aje...tak rase bersalah pun..



Sekarang ni aku harap sangat pada umat Islam tak payah la nak buat kejutan yang boleh membunuh tu dan nak gatai-gatai jerit April Fool tu eak.. aku cepuk sorang-sorang kang...nak lebih lanjut tahu ape sejarah april fool belh la tengok kat SINI .. moga-moga insaf okey.. bubye...

*gambar Pak Cik Google mari... ;)
0 comments

Download Lagu Yang Pernah Bertakhta Dihati Blogger

Kepada rakan taulan blogger or tak blogger tu... *silent reader* ade yang perasan blog eyqa dah tak de bunyi... maap ye.. eyqa wat ni sebab nak keselesaan semua.. yelah, bila orang blogwalking dorang bukan tengok blog kite je.. dorang bukak kadang-kadang sampai 5 buah blog...so, kalau semua orang letak lagu, macam-macam dengar dan lagu dah tak macam lagu dah... yang tinggal hanya bunyi radio rosak cari frequency.. tak gtu?

tapi jangan gusar bimbang sebab tak dapat dengar lagu-lagu mantop *prasan!* dalam blog nie... eyqa akan sediakan segala macam link lagu-lagu best dari blog eyqa menapak sampai yang terakhir dulu... kalau rajin, download untuk letak kat mp4 n mp3 korang.. korang je yg dengar.. sambil blogwalking sambil tu dengar walkman discman.. okey?? tak ganggu kan? angguk pale cepat! hihihihihihi....

LAGU BEST! 


Okey.. Lagu tu je yang pernah bertakhta di hati silent reader n blogger pencinta lagu.. hihihi.. kalau ada yang miss tak sure la sebab tak ingat sangat pun.. waah! waah! lagu aku kemain banyak lagi.. tapi jangan riso laaa... majority lagu mendayu-dayu je...yang jenis layan feel boleh la berjiwang!




*semua lagu di link kan pada 4shared.. ;) credit to 4shared.
Wednesday, March 30, 2011 4 comments

Blogger Dulu.. Cinta Hati Saya...

Dulu... mase mula-mula berblog aku tak tahu benda ni berfungsi untuk ape.. macam bongok je aku ni... orang dah maju..aku baru nak menapak.. umur pun dah melepasi 18 tahun.. *isk! lembabnye aku!*

Dulu mase mula berblog...blog pertama yang diterjah blog Irine blog Aizul... Cun dan Ensem... *kantoi gatal!* tak laaa... tu kawan yang suggest untuk tengok dan seterusnya berminat...

Dulu bila tengokkat blog orang ade lagu... sibuk nak buat jugak! nak tacap chantek2!! nak warna-warni.. lepastu bila tengok ade salji salju turun sibuk nak buat jugak... cari la segala macam widget...

Dulu bila tengok orang letak gambar cun melecun aku pun nak jugak.. upload sume gambar sampai dah rasa macam blog untuk album gambar kenangan aje.. ahaks! *nak tayang muke konon!*

Dulu bila aku tengok entry orang panjang macam kereta api, aku nak lebih panjang dari itu sama panjang macam landasan kereta api tuuut tttttuuuuuuutttttt! *bajet best!*

Dulu tengok followers orang ramai gile babeh aku pun nak jugak.. dok follow la blog-blog yang followersnye ribu riban...tapi mase tu aku agak bengap bila aku just maen follow n tak letak backlink.. *bengap sungguh!*

TAPI TU DULU LA AWAK...
sekarang dah belajar macam mana nak jadi blogger yang baik walaupun belum yang terbaik... nak tahu macam mana? dengan sentiasa blogwalking... cari pendapat dan segala jenis nasihat...sekarang ni chantek tak blog eyqa??? hahaha... orang gelak je... sebab tak lawa ponnn! tapi header mantop! mekasih kak sunah... ;) kalau ada yang tak kene dengan blog eyqa sila komen ye... insyaAllah akan cuba yang terbaik untuk blog nie... sebab blog ni adalah CINTA HATI SAYA... ;)

*ramai yang sanggup berubah untuk cinta hati.. kan?
3 comments

GA Pertama & Teka Jumlah Novel My Shaizhar

Dapat Tag dari blogger zana memerangkap sahabat! ;)
thnx tag.. ko tak penah lupe tag aku.. hahaha...

 

Banner di atas dah tentu-tentunya adalah CONTEST! tuan blog suruh kira novel dia...
perghhh!! berkuah ketiak nak kire kat dalam gambar nie.. bukan sume ade pown...
sooo... nak kene gunakan khayalan yang tinggi mengalahkan fantasi alice in wonderland!
ups!! *ok aku tipu!* tak pe... meh aku nak mengira jap... aku nak anggarkan...


JAWAPAN: 130 buah buku.. hihihihi...

eyqa memang minat membaca novel alaf 21 khususnya.. pembaca tegar! 
aisymen.. n penulis novel yang diminati Sharifah Abu Salem, 
Anis Ayuni, Rose Harisa, Damya Hana.. ramai lah! tapi yang ni antara
penulis yang memang eyqa minat penulisannya.. ;)

tag pada Kak Sunah, Bunga, Nelly

Done!!!! ;)



Tuesday, March 29, 2011 23 comments

DECO DECO BENG BENG BOONG

 

DECO DECO BENG BENG BOONG !

ahaks! sempoi mempoi segmen kali ni... untuk follow terpulang hak individu *suka hati*
kalau nak kenal lebih rapat ape salahnye.. moh ler...!

*satu-satunya segmen abg bennnnngggg yang sempoi je.. hahaha... :)
*jika ada sebarang komen tentang blog ini sila komen untuk improvement... *hari ni ade kebenaran..isk! ;)
20 comments

KEDEKUT NAK FOLLOW ape pendapat blogger hebat ye?

Terus pada isi sebab kalau entry termasuk mukadimah kang entry panjang berjela.. pastu kang kene plak kutuk ngan abg ben  sebab entry panjang tetapi isi ciput je.. kang dia buat entry pasal ni kang mampuih aku.. abg ben.. guwaw ye...jangan buat entry pasal ni tau.. kang ade yang dok bawah meja coz malu.. *tengok! terbabas dah mukadimah panjang* 

Ada seorang blogger yang mengadu kat aku.. aiseyh! bukan mengadu.. kami saling berkongsi pendapat. Dia agak terkilan sebab ada seorang blogger ni tak follow dia. Okey.. sebelum korang menyampah dan menekan butang merah, jangan salah faham eak... jangan attack dulu.. kang malu! *okey gurau lagi*

hhhmmm kenapa dia terkilan? sebab rakan blogger itu sangat-sangat lah KAMI kenal ye.. dia pun kenal kami.. orang cakap boleh laga-laga pipi lah! hahaha... tau? rapat sangat maksudnye tu kan? kawan aku ni  follow blog dia.. yelaaa.. support rakan.. nak dibandingkan, rakan aku ni followers dia lebih ramai.. aku pun follow jugak..tapi aku baru perasan yang dia tak follow aku pun.. hiks! ade aku kisah? hahaha... so, pendapat aku dia sengaja tak mahu follow sebab dia takut rakan aku ni meningkat followersnye.. ada ke manusia macam ni? haish! susah la kalau syok sendiri kan? betul kot kata abg ben yang blogger melayu ni sukar nak bersatu.. sory to say... abg ben yang followersnya beribu riban boley je follow blog yang sedikit followersnye... yang dia ni nak bajet hot plak!

Meh cek nak gtau sikit! kita kan rakan blogger... rakan seperjuangan... apa salahnya bagi support antara satu sama lain. Memang la orang terasa kalau sikap macam ni.. rakan blogger tu bukan orang lain.. rakan setepuk setampar.. masalahnya, dia sentiasa mengikuti blog rakan aku ni.. tapi jadi silent reader.. kenapa ada orang yang macam ni ye? Aku nak tanya pendapat otai laaa.. Abg Ben boleh kongsi pendapat tak tentang orang macam ni?

*sape rase blogger kongsi pendapat jum!
Monday, March 28, 2011 2 comments

Pengaruh Air Yassin Yang Kuat

Sambil aku dok menghadap lappy aku tertarik dengan satu status
di facebook.. aku baca comment tu dengan tersenyum sengih-sengih...
hahaha.. kenapa? jangan cakap aku gile okey...ade yang makan pelempang kang...
aku tersenyum sebab berbangga dengan agama aku... tak sangka deh... 
tapi tengok lah betapa kuatnye pengaruh air Yassin ni pada semua termasuk
agama lain..tapi agak kecewa lah baca ayat kat bawah nie... "datang dengan sinisnya"
uiissshhhhh.... kenapa nak sinis-sinis nie... senyum la walaupun bukan sebangsa...
kan? nak tengok ke? tak payah laaa... nak? jom scroll bawah eak!
jangan malas-malas! babap kang!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


*baca dengan hati ye kengkawan... dengan mata juga! ^^
5 comments

ABG STALKER - CONTEST NATURAL BEAUTY

 Banner di atas adalah tuan punyecontest
dan gambar di bawah tuan punye blog nie... hihihi


gambar ni kompom-kompom tak de make up dan natural beauty
cos tengah mandi-manda di water park.. so, tak perlu make up..
sebab dia akan hilang..do, baek tak payah make up.. hihihi...

tag pada bunga dan nizam

TUAN CONTEST! DONE... HIHIHI...



0 comments

POCO_POCO DIHARAMKAN?

aku tak tahu sejauh mane kebenaran.. tapi mungkin jugak ye...aku dapat dari rakan seoffice mengatakan bahawa tarian poco-poco ni haram. Terkejut terkesima terperanjat ter...segala jenis ter yang terlibat! Wooo! keputusan mesyuarat jawatankuasa fatwa negeri perak memaklumkan sedemikian-


"Mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak yang bersidang pada 24-26 Januari 2011M bersamaan 19-21 Safar 1432H kali 186 memperaku supaya diharamkan tarian atau senaman poco-poco atas asas ianya mempunyai kaitan dengan kepercayaan agama juga pemujaan roh berdasarkan kajian yang menyatakan ianya sering diamalkan di Jamaica serta bercirikan agama Kristian. Mesyuarat mangambil keputusan bahawa pengharaman ini akan diwartakan".


aku tak pasti kesahihannye. Yang pasti aku copy bulat-bulat dari paper yang ada di pejabat aku ni..aku rase ramai kot yang dah tahu.. untuk Umat Islam khususnya, kalau was-was baik jangan lakukan..aku pun takot jugak ni..baru minggu lepas nak plan wat senaman dengan ayah.. tak jadik la pulak! erm..ni kes macam YOGA jugak la kan? diharamkan jugak.. so, ade akai sila pakai... ;)


*nak tau lebih tepat cik Google la jawabnye eak!
7 comments

SEMAKAN CONTEST PENA CIK EYQASARA

First! nak ucapkan ribuan terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang menyudikan diri untuk join same contest Pena Cik Eyqasara yang berlangsung selama sebulan + + yeke? hahaha... ni senarai blog yang telah mengikuti contest tersebut.. yang herannya laki-laki tak de! blogger lelaki ramai kot yang hebat-hebat dan chumel-chumel..tapi sayang semuanya tak mo join.. ade sorang laki-laki je yang ikut... yang lain putih mate je sebab kompom-kompom dia yang dapat.. ingat! hadiah PEN PARKER tu untuk 2 orang tau.. satu laki-laki dan satu perempuan.. dan saguhati akan dipilih menerusi cabutan bertuah... ;)




















http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/03/contest-gambar-paling-chumel.html












http://hydaverblifestory.blogspot.com/2011/03/contest-gambar-paling-chumel.html

kepada yang tertinggal url sila beritahu segera untuk penambahbaikkan yep! syg korang.... ;)
TERIMA KASIH untuk yang sudi join.. Gud Luck everybody! Mana-mana yang eyqa tak lawat blog korang..sila bagi tahu ye.. takut terlepas pandang.. almaklum lah.. eyqa orang biasa.. tak lepas dari wat silap.. ;)
Sunday, March 27, 2011 31 comments

GEGAR BLOGGER BARU

 

-Pilih gambar ni sebab ni adalah banner yg tiap-tiap hari eyqa tgok time buka blog dia.. yg banner dolu-dolu tu lupakan.. sebab malas nak carik.. *jujonye pengakuan..ahaks!*

-jadi blogger ntah la tak tau nape... dolu-dolu ingat nak jadikan tempat luahan ati jo... tapi skang ni omak tengok kelain dah...! erk??? sekarang ni niat nak jadikan hobi dan tak membuang masa sesuka suki.. peace!

- blog yang wajib masuk hari-hari semestinya blog abg ben...sehingga berdoa dia tak wat segmen untuk hari sabtu ahad lepas sebab eyqa tak on9 hari tu...dan minggu ni tercapai niat bila abg ben tertinggal charger... kemenangan disitu dan membuatkan abg ben bengang dengan statement NURUL EYQASARA tadi.. hahaha.. en Ben.. relax naaaa... ;)

*itu je kot yang abg ben nak... hihihi... ;)
0 comments

Sambungan (niat ingin membantu ayah terbantut bila...)

~sambungan~

Ayah terus memberhentikan kereta bila mendengar dentuman kuat di belakang. Ibu dan ayah keluar dari perut kereta dan bergegas ke jalan raya melihat along... "subhanallah anak aku...!!!" ibu terus menangis melihat keadaan along yang berlumuran darah di wajahnya. Ibu mendukung adik kecil (mia) sambil memeluk along yang sedang mengerang kesakitan. orang ramai semakin ramai berkerumun. Ayah tercengang dan tak henti-henti menyalahkan dirinya. Dia terus mendukung along dan membawa ke hospital berdekatan. Ayah menangis tersedu-sedan sambil menyalahkan dirinya.
-
-
-
-
Setalah berjam lamanya di hospital alng dibenarkan untuk dibawa pulang. Aku menunggu di rumah dengan tertanya-tanya bagaimana keadaan along. Setelah mereka tiba di rumah, aku melihat wajah tua ibu dan ayah basah dek air mata. Ayah mengendong lesu along ke dalam rumah. Aku telah menyiapkan pembaringan untuk along. Ya Rabbi! Menitis air mata ku ini melihat wajahnya dan keadaannya yang tidak berdaya itu. Hilang segala wajah riang yang sentiasa menghiasi wajah hitam manis itu. Yang tinggal hanyalah kelesuan. Kelu lidah ini untuk bicara bila melihat wajahnya penuh dengan darah yang dicuci dan berparut serta berjahit. Lututnya terkoyak kerana terseret di jalan raya. Badanya luka dan calar serta berdarah. Hanya air mata ini yang dapat menggambarkan perasaan aku ketika itu.

"Angah...kenapa menangis? aku hidup lagi ni.. tapi aku dah tak cantik..muka aku dah berparut.. aku tak mahu bersanding...macam mana nak kawen ni angah...?" wajah itu ku tenung lembut. Terasa bait kata itu semakin menghiris perasaan aku.

Seharian aku membantu dia mengurus dia mandi, ke tandas, menyuap makan.. terdengar dia bicara " aku ni menyusahkan korang je nak kena papah aku ke toilet..nak mengurus aku.. along minta maaf ye" tersentuh lagi hati ini mendengar bisikan itu..

"along, angah akan jaga along..jangan risau, along kakak angah, angah nak along cepat sembuh ya.." aku bersuara sebak.

*Dia saudara ku...lahir dari tempat yang sama..mustahil untuk aku tinggalkan dia bila dia dalam keadaan yang begini..along, angah doakan along cepat sembuh ye..angah rindukan masa kita bergelak ketawa dahulu*
2 comments

Niat Ingin Membantu Ayah Terbantut bila.....

sejak 2menjak ni terlalu perit dugaan idop...lepas satu, satu masalah... tak pernahnye kurang...mood aku nak berblog pun luntur habis...sebab dah tak adayang nak menyokong perkembangan blog ni...sape pun dah tak peduli...nak,nak plak orang yang pergi tu adalah penyokong kuat blog ni...ntah laaa...ade ke orang nak baca entry dan blog sampah macam nie?

kakak aku baru je accident last saturday.. jatuh dari moto...niat si anak nak membantu si ayah tertunda setelah terjadi hal ini~~

Kasihan aku melihat wajah tua ini... dia lebih suka menaiki skuter eliet untuk ke tempat kerja...katanya senang hendak bergerak cepat berbanding kereta. Malang tidak berbau apabila moto yang dinaiki rosak ditengah jalan..dia tetap berkeras hati dan menaiki teksi ke tempat kerja yang jaraknya dari rumah hampir 100 km..waktu pulang dia menaiki bas..sukar agaknya menaiki kereta ke tempat kerja... katanya banyak kos dan resiko untuk jem ke tempat kerja sangat besar. Dia berniat untuk ambil motornya yang tersadai di Bukit Beruntung.

Ayah: Along, boleh tolong ayah tarik motor tu untuk bawa ke bengkel tak? Ayah dah tak lalu nak bawa kereta tu gi kerja.. lambat...kos pun banyak.

Along: Boleh ayah...tak da hal la...bila nak pergi ni?

Ayah: Jap lagi lah..boleh? along nak kuar cari barang kawen bila?

Along: esok. Nanti yusof (tunang) datang ambil kat rumah je.

Ayah: Okey la tu.. siap la cepat..cepat sudah, boleh balik awal..dapat rehat...

ayah tersenyum melihat anaknya senang ingin membantu.
-
-
beberapa jam kemudian aku membuat panggilan telifon pada ibu kerana mereka terlalu lama ke kedai. aku tersentak bila mendengar khabar mereka di hospital menunggu kak long di bilik kecemasan. Ibu memberi tahu bahawa tali yang diikat pada motor telah terbelit di tayar motor sehingga menyebabkan dia terguling dan terseret di atas jalan raya. Kereta yang dipandu difahamkan tidak la dipandu laju, tetapi kecuaian along sendiri yang mengendurkan tali yang diikat pada motor.

Friday, March 25, 2011 8 comments

Menggeletar melihat si dia -.-"

Aku cari dia hampir 3 tahun... setelah kami berpisah dari tahun 2005...
tahun ni 2011 aku jumpe "dia" kat dalam blog seseorang.. setelah lama aku usaha...
dan hari ni aku jumpa.. tiba-tiba rase nak pitam... sebak... terasa nak nangis...
aku jumpa dalam blog perempuan yang menjadi punca aku berpisah dengan dia...
serius aku sedih! aku teringat kat dia... i wanna find him back... adakah dia ingat aku lagi?
birthday dia selalu aku ingat...setiap kali hari jadi itu aku tak pernah lupa wish...
tapi hanya aku yang dengar...hanya aku yang rasa... hanya aku yang sedih...

"awak...saya harap awak bahagia bersama dia...kenangan bersama awak,saya 
tak pernah lupa...kita tiada jodoh...tapi awak tetap kawan saya dunia akhirat..."


"kepada si "girl" jaga dia baik-baik...walaupun saya tahu awak telah dia tinggalkan..
saya tak tahu kenapa...yang pasti perpisahan kami atas kebodohan saya
kerana melepaskan dia pada awak sedangkan saya tahu dia tak pernah
menyanyangi awak lebih dari seorang adik... kalau awak tak buat cerita dan
menghebohkan hubungan awak dengan dia dulu...mungkin saya masih dengan dia... 
tapi semuanya telah terlambat... dia, saya dan awak tak kan pernah bersama lagi."

kenapa jantung aku berdebar dan jari menjadi kaku nak menaip??? 
ggggrrrrr!!! aku tak suka perasaan nie... syuhh! syuhh! ssyuhh!!!!
pape pun aku bersyukur kerana apa yang aku miliki hari ini jauh lebih
baik dari ape yang aku harapkan... hope tak ada lagi insan ke 3 yang
hancurkan hubungan kami lepas ni... walaupun resikonya menunjukkan
ADA! kawan-kawan doakan terbaik buat eyqa yep...
*arhhh! sebak lagi! benci! benci!*

*doa sebagai sahabat sentiasa mengiringi
Thursday, March 24, 2011 2 comments

Blogger Lagi..Review blogger baru menapak

Semakin lame semakin aku lupe... tapi bila ingat balik aku tersenyum.. tau kenapa? 
Aku BW tadi... saje-saje cari info... dan aku terjumpe blog-blog yang dah lame bermula...
tetapi masih sikit followersnye.. aku yakin yang dorang ni terlebih dahulu buat blog ni..
sedangkan aku... fuhh! setahun pun tak sampai lagi.. tapi follower aku ramai dari mereka.. 
bukan nak riak! jangan salah faham.. korang nie asik nak serang aku je.. relax... 
aku nak kongsi cerita mereka.. menarik rupenye... nak tahu lebih lanjut "click sini" 

aku rase saudara ni berbakat.. cuma lebih suka mendiamkan diri bersama blognye...
aku tengok dia berbakat... tak mahu dia diam je macam tu.. yakin dia boleh jadi
macam blogger yang famous sekarang macam abg ben.. ujang.. yuyu.. pendekar...
dia boleh asalkan dia mahu.. dan niat aku nak tunjuk yang komuniti blogger tak sombong..
dan harap dia merasakan keseronokan berblog macam yang kita blogger rase sekarang..

teringat pulak mase aku dulu-dulu.. *bajet lame* mase first aku buat blog hampeh!
benda sepatah harreeemmm aku tak tahu... syok sendiri je aku.. hahaha...
lame-lame bila aku BW.. aku tau dah... satu-satu benda aku belajar... dan... aku nak
ucap terima kasih tak terhingga kepada FOLLOWERS aku yang menyudikan 
diri untuk follow blog aku yang hampeh nie..  love u all... ;)


*nota kaki tak de kot... "dalam tak sedar dah buat pun.. isk!"
6 comments

Percubaan Membunuh Diri KBMALL

Pagi tadi sewaktu BW... terjumpa video anak gadis yang mencuba nak bunuh diri..
Aku tak tahu masalah apa yang membuat dia nekad nak terjun bangunan tu...
meh sini aku nak nasihat sikit! cik adek... kalau nak terjun.. jangan cari tempat ramai orang...
baik ko pergi terjun kat tempat-tempat sunyi.. biar orang tak nampak yang ko nak mati...
bila orang tak nampak, senang la kerje ko nak terjun ke.. nak lompat ke..nak hape ke...
kan ko dah menyusahkan orang nie.. nak hangkut ko naik atas..ko bukan budak kecik lagi!

kalau ko yang jatuh tak pelaa.. memang nak bunuh diri pun.. tapi klu bomba tu yang jatuh ape kes?
tak ke rase bersalah? *urk??? menggalakkan pulak!* aiseymen! tapi korang paham-paham
la maksud aku... bukan aku suruh.. tapi kalau rase dah lame idop, dah cukup amal..
tak takut mati.. buat lah! ko ingat mati tu senang? lagi sengsara ade laaa... silap aribulan
tak terima dek tanah... kang ko tergantung tak gi mane-mane.. tu yang jadi pontianak sundal malam..
tu yang ade kes Mak Lampir... ade pulak cerita Jangan Pandang Belakang... kan? kan? kan?

sebelum pape meh sini rapat-rapat dekat-dekat aku nak bagi tahu yang tak tahu ni...
Adik-adik, pakcik makcik, ibu bapak, atok nenek... membunuh diri tu BERDOSA!
semua masalah ada jalan penyelesaian...bukan dengan cara membunuh diri...faham?
kalau tak paham meh sini aku tampo laju-laju..biar betol sikit kedudukan otak tu...
bagi yang nak tengok video tu boleh la (click sini....)

*hargailah nyawa kamu yang sememangnya hanya ada 1.
8 comments

Make Up Artis Indonesia VS Malaysia

" Tunggul buruk kalau dihias pun cantik" tu kate ibu aku.. memang betul....aku sokong!
buktinya ramai artis yang kat Malaysia ni cute mute kan? bukan malaysia je...
bersohsehsohseh nie.. mai nak habak kat hampa ckit! *bila tuka sleng ni?*

aku dengar laaaa... "kulit orang indon cantik...tgok pelakon drama tu.. meletop!"
aiseymen! mane korang tau cantekkk???? sume tu palesu tau tak!
okey.. info ye.. aku ada terbaca satu majalah.. tapi aku tak ingat majalah ape....
kenyataan dari beberapa juru makeup artis...ada pelakon indon yang membawa 
juru makeup artis sendiri dan menolak juru makeup artis kita untuk solekkan mereka
tau kenapa? sebab katanya... "make up dari juru makeup malaysia nipis"

uuuhhhh tebal mane la agaknye make up artis dorang yek? patotla kulit hitam jadi putih...
kulit berjerawat sampai hilang bekas jerawat.. cayalah! ni aku nak tunjuk gambar artis 
sebelum dan selepas make up... hampir aku tak kenal separuhnya.... huhuhu!









tengok laaa.. perubahan yang amat ketara bila artis Malaysia tak bermake up
dan artis indon yang tanpa make up.. see? korang boleh nilai sendiri...
tak payah aku nak cakap lebih-lebih... kan? okey.. enjoy!

*tak cantik tak pe... asalkan perangai cantik..





Wednesday, March 23, 2011 4 comments

GEGAR KENTUT ( 1 BLOGGER 1 MALAYSIA)

 " Segmen Gila Ben Ashaari"

NAMA KUMPULAN :

  1 Blogger...1 Malaysia (pasti kentut)

KENAPA KAMI PILIH NAMA INI

- Dalamm komuniti blogger ada pelbagai kaum..ada pelbagai bangsa..melambangkan 1 komuniti blogger yg bersatu!

 -Geng blogger takkan berpecah jika semua bersatu..

- Sebab kami takda idea lain...hahaha

KETUA KUMPULAN :

Ujang9897

KENAPA SAYA PILIH BLOGGER INI SEBAGAI KETUA KUMPULAN :

Sebab dia best! giler-giler dan semestinyer giler kuasa... hahahaha...! *gelak jahat!*



SENARAI AHLI  :















PENDAPAT SAYA MENGENAI 1TUBE.MY IALAH :

 Positif
-satu web yang menarik dan harus di bangga kerana ianya produk dari anak tempatan.

- web ni jugak banyak membantu untuk blogger lebih rapat satu sama lain.

Negatif
Web ini tiada tapisan umur.. *kot* hihihi...

2 comments

Charlie Brown di Hot FM!

Dok diam-diam sorang-sorang ni teringat pulak pada cerita Hot FM pagi tadi mase nak ke tempat kerja.. baik punye layan dorang gosip dan gelak ketawa ni.. topik hari ini pulak "alergik pada binatang".. ade yang takut macam-macam.. lipas, katak la sanika benda! yang menarik perhatian bila ada pemanggil bercerita tentang "charlie brown..." ramai je yang tak tau binatang ape tu.. tapi benda tu dengan tempat aku belajar dah sebati... charlie brown sejenis binatang yang kecik.. ala-ala serangga gitu.. *mmg serangga lah! ting tong tol aku ni* bagi yang tak tahu binatang tu macam mane jom tengok!



ni lah rupenye... chumel kan? jaga-jaga amat berbahaya wa cakap lu...! sekali dia punye bontot tergaris pada badan korang, kesan dia teruk macam melecet.. berparut.. kalau kene pada si ayu anggun terus tak ayu dan anggun. sadis hidup kalau kene menatang nie tau.. mau troma seumur hidop... mintak "simpang" bak kate si Usop kak Limah. binatang ni jugak terbang tau.... *tapi serius aku tak nampak mane sayap dia* 

binatang ni jugak suka kat tempat-tempat yang busuk dan tak bersih... haaa yang lom mandi jaga-jaga... se charlie sedang mengintai anda untuk diserang...!!!! ape lagi larikkkkk!!!!! fuhh! jangan heran kalau anda yang terkena charlie tu ye.. sememangnya dia suka pada anda... hahaha... *capoi muut aku ni! ade gak yang saman aku* mampuih! aku gurau je k.. tapi nak elakkan dari binatang bahaya ni aku nasihatkan korang rerajin la mandi dan jaga umah dan bilik.. jagan bau busuk okey... tu jer... kang aku citer pepanjang bukan korang nak baca... tau dah perangai korang tu... hahahaha... k bye! 

*nak skodeng en. Ben ni ade wat segmen atau game tak... hmmm...



12 comments

GAME ANTARA BLOGGER : 2




jom join cepat sebelum 11.30 AM!!! cpt!!!!
Tuesday, March 22, 2011 2 comments

Dari Satu Sudut Ben Ashaari Terkenal

Bukan BODEK! *amaran keras disitu* aku nak buat satu entry mengenai beliau..
bukan blogger pun yang tanya..tapi orang yang tak melibatkan diri dengan blog yang tanya
Siapa Ben Ashaari? aku dulu pun tak tau sape en badan ketak nie.. 
tapi sekarang aku boleh jawab dengan bangganya... *ewah! macam aku pulak en. ben.. ahaks!*
Aku online tak sah kalau tak jenguk blog beliau...sehingga aku sendiri teruja 
untuk mengikuti segmen-segmen yang dianjurkan...ada pulak suara bertanya
"Ben Ashaari tu artis ke? tak kenal pun"

aku tersenyum meleret sambil angkat kening ala ziana zain!
Aku bercerita tentang beliau pada yang bertanyakan aku...dengan bangga menjawab
"DIA blogger populer...terkenal dengan blognye yang sempoi" fuhh! berasap telinga en ben dengar...
Di mana, bila, siapa, berapa... macam-macam ayat dan soalan yang ditujukan...
*terase macam artis kejap! hadoi! banyak soklan!*
Aku kenal Ben Ashaari bermula dengan sepotong ayat ini...

"aku pun tak faham kenapa orang suka sangat masuk blog Ben Ashaari tu, 
bukan ade ape pun...entry biasa je aku tengok!"

aku ni dulu, bermula langkah dan blog pertama aku jejak blog irine nadia...
aku kagum cara dia menyampaikan cerita..bila aku mula berblogging aku mula kenal
blogger yang bernama sophie al yahya.... aku baca dan baca aku terbaca entry beliau
tentang header yang dibuat oleh En. Ben. Aku tak kisah lagi.. buat tak tau jer...
sampai la aku jumpe komen sedemikian (di atas). Aku rase melonjak-lonjak nak tau
siapa BEN ASHAARI...?? kenapa orang ramai berkata tentang beliau?
Aku tak tahu url blog dia.. aku pi la kat Pakcik Google dan akhirnya aku tau dia blogger...
aku baca blog tu dan mula tekan butang "follow" menarik! simple dan banyak benda
yang dia ajar untuk blogger baru macam aku... dari hari tu sampai sekarang aku baca
setiap entry dia.. kalau line ternet tak macam labi-labi aku akan komen dengan senang ati!
*cis! cakap macam aku sorang yang komen*

tapi tu laaaa... aku masih tertanya-tanya kenapa mesti ada blogger yang busuk ati
dengki mendengki dengan blogger lain? akhirnya aku jumpa jawapan dekat blog
en Ben ni juga... tau kenapa? sebab en. Ben pandai mencuri hati blogger untuk baca
entry beliau... teknik beliau yang berinteraksi dengan blogger lain tu unik!
percaya lah! tak ramai yang berani buat.. aku pun takut! sebab takut tak berjaya
dan orang lain gelakkan macam syaitanirojim...nak je aku lempang sekor-sekor...
but.. ITULAH DUNIA BLOG... 

*to en. Ben... bukan nak bodek.. tapi satu cerita mana eyqa kenal en. Ben
8 comments

Kenapa Menipu Pada Blogger *kawan kan?*

Anda nak traffic cepat? agak-agak la pon... jangan la sampai kantoi...
kalau kantoi kan dah malu... maaf lah tapi aku betul-betul rase tak patut!
Okey... kita rajin nak join segmen, contest, giveaway.. erm..termasuk BW...
nak cari traffic kan? tu tak salah... betul dah kita buat tu..tapi kenapa menipu?

terlepas pandang? tak sengaja? malas? atau ape?
kita dengan megah mengomen setiap entry setiap blog yang kita terjah...
tapi, komen *copy paste!* baca ke tidak? tak kene tak pe laaa...
tapi ada yang kene...macam mana? datang blog orang tak baca..setakat baca tajuk
dan hujung cerita..isi tarak! pastu komen merapu meraban..bila si tuan punya blog
baca komen, blur je...sebab? tak da kaitan dengan entry beliau... sadis kan?

kalau ayat macam nie...

*terjah dari blog -------*
*terima kasih join*
*terima kasih bertandang ke blog saya*
*melepak sini*

tak pe weh! nak copy 100 pun takde masalah. Ayat tu umum...
memang menjadi kebiasaan untuk membalas kepada orang yang berkunjung...

kalau ayat macam ni....

*saya kokong ape kata awak tu..*
*saya datang blog awak baca isi entry awak*
*kalau nak bagitau tu je.. shoutmix pun boley maaa*

kalau ade 100 blog yang join, 100 ayat la ko copy paste?
masalahnye bace ke? kalau tetiba yang ke 40 tu tak setuju...sokong jugak?

kene alert la..cover2 la jugak kalau ye pun...nak menyokong or nak traffic
tu hal masing-masing... tapi jangan sampai orang perasan dan berkecil hati...kan?
tak patot la... kita sama-sama blogger... jujur dalam memberi sokongan...
aku bukan nak tunjuk pandai..tetapi agak terkilan dengan mereka-mereka ni..
sebagai blogger, aku tahu perasaan tu... aku baru, tapi aku dah tau nak menilai sebab aku blogger.

*terpulang nak terima atau tidak.. aku berkata UMUM.. sesuai untuk semua lapisan masyarakat..hihihi..
 
;