Tuesday, March 29, 2011

KEDEKUT NAK FOLLOW ape pendapat blogger hebat ye?

Terus pada isi sebab kalau entry termasuk mukadimah kang entry panjang berjela.. pastu kang kene plak kutuk ngan abg ben  sebab entry panjang tetapi isi ciput je.. kang dia buat entry pasal ni kang mampuih aku.. abg ben.. guwaw ye...jangan buat entry pasal ni tau.. kang ade yang dok bawah meja coz malu.. *tengok! terbabas dah mukadimah panjang* 

Ada seorang blogger yang mengadu kat aku.. aiseyh! bukan mengadu.. kami saling berkongsi pendapat. Dia agak terkilan sebab ada seorang blogger ni tak follow dia. Okey.. sebelum korang menyampah dan menekan butang merah, jangan salah faham eak... jangan attack dulu.. kang malu! *okey gurau lagi*

hhhmmm kenapa dia terkilan? sebab rakan blogger itu sangat-sangat lah KAMI kenal ye.. dia pun kenal kami.. orang cakap boleh laga-laga pipi lah! hahaha... tau? rapat sangat maksudnye tu kan? kawan aku ni  follow blog dia.. yelaaa.. support rakan.. nak dibandingkan, rakan aku ni followers dia lebih ramai.. aku pun follow jugak..tapi aku baru perasan yang dia tak follow aku pun.. hiks! ade aku kisah? hahaha... so, pendapat aku dia sengaja tak mahu follow sebab dia takut rakan aku ni meningkat followersnye.. ada ke manusia macam ni? haish! susah la kalau syok sendiri kan? betul kot kata abg ben yang blogger melayu ni sukar nak bersatu.. sory to say... abg ben yang followersnya beribu riban boley je follow blog yang sedikit followersnye... yang dia ni nak bajet hot plak!

Meh cek nak gtau sikit! kita kan rakan blogger... rakan seperjuangan... apa salahnya bagi support antara satu sama lain. Memang la orang terasa kalau sikap macam ni.. rakan blogger tu bukan orang lain.. rakan setepuk setampar.. masalahnya, dia sentiasa mengikuti blog rakan aku ni.. tapi jadi silent reader.. kenapa ada orang yang macam ni ye? Aku nak tanya pendapat otai laaa.. Abg Ben boleh kongsi pendapat tak tentang orang macam ni?

*sape rase blogger kongsi pendapat jum!

20 comments:

NiSha said...

iisshhh x baik la.. mcm tu.. klu kita nak ramai folow kita kita kene support la kawan2 kita tuk folow sama kan..

Eyqasara said...

NiSha: Betul tu.. bukan harap sangat orang follow..blog kite pun bukan bagus sangat... tapi ape salahnya klu sekadar nak support kan? :) mekasih yep nisha.. :)

mahfudzah said...

haha.kes cemburu dan hasad dengki la ni

Eyqasara said...

mahfudzah: Yup! skang ni tu la yang orang nampak kan? adesss... tQ komen... :D

BEN ASHAARI said...

teruskan berblog.. anda boleh maju tanpa dia pon kan ?

Eyqasara said...

Abg Ben: hahaha... ur right! insyaAllah boleh maju asalkan ade usaha kan abg ben? stuju dengan pendapat abg ben... bior le dia.. hihihi.. thnx abg ben pandangan tu... :)

nabielahuda said...

lagi bagus kalau support sesame kawan kan. hurm, tape la. bio je die. haha
:D

Zanna Orked said...

Mek, macam-macam lah mu ni. Tapi kisah ni macam ku kenal je. HAHAHAHAHA. Cayalah. I LIKE. Lain kali kita gossip lagi ye mek. (: Ceh, abg BEN komen. Untung lah mek.

Lala Latif said...

betul...!!!setuju...abg ben akan follow je blogger yg follower nye sikit...cam sy dulu, abg ben antara 5 follower terawal blog sy...see...dia sgt2 support blogger yg baru ni even dia xkenal pun...ni kan pulak klo kawan2 sndiri...kdg2 pelik ngn manusia ni...

to'wan said...

Alahai... Melayu..Melayu.. Tak habis-habis nak dengki sesama bangsa.. Kalau kawan sendiri pun tak mau support, orang lain jauh lagilah rasanya.. Macam mana nak maju macam ni..?? Keep on blogging..

Buktikan macam abg Ben kata, "teruskan berblog.. anda boleh maju tanpa dia pon kan ?"

http://abuhanif186.blogspot.com/2011/03/kenapa-blogger-melayu-sukar-bersatu.html

Eyqasara said...

nabielahuda: tu yg eyqa dok pkir... sebab kawan yg rapat la ktekan... uhukS! takkan kawan ade prasaan cemburu jugak kan??? adesss.. ape nak jd ntah..

Eyqasara said...

Zanna Orked: Ahaaa..... ko pun tau ke mek? hikhikhik.. kte gosip lg nnt.. huwahuwahuwa... :D

Eyqasara said...

Lala Latif: hihihi.. yeke? hhhmmm...sb abg ben tu jenis suka support blogger.. bukn jtuhkan blogger.... tak gtu? hihihi...

Eyqasara said...

To'wan: Betul tu... mmg melayu mcm ni ke? hahaa.. to'wan, dah baca entry to'wan tu... superb! mmg menarik! :D

holaulala said...

Abaikan je dy. Bg sye, sye berblog untuk kepuasan sye sndiri. Sambil tu kongsi-kongsi cter cket. If ade yg nk bace, di alu-alukan, tp kalau taknak pon, its ok. Lgpon tu semua hak individu. Btol tak? sori, sye just bg pndapat.hee!

Eyqasara said...

holaulala: awk btul... ;) tak pe... sharing is caring... :) pendapat2 ni sume nye betol... n kte patut ignore je kan? hihihi...

Sunah Mohammad said...

saya selaku SU sulit abang ben menyokong pendapat beliau...:D

Eyqasara said...

Kak Sunah: hahaha... bru tau SU sulit... ngee~ :D hikhikhik...

NOOR FATIN said...

ada jugak org mcm tu kan eyqa. bagi saya, bukan kena bayar duit pn kalau nak follow org, bukan rosak blog kita pn kalau kita follow org., saya tak kisah follow sapa2 pn, walaupn blogger tu baru sgt, xde entry, tambah2 kawan rapat, xkisah lgsg nak follow. siap promote lagi kat blog

dia kedekut follow org, nanti biar blog dia xde follower lgsg. haha :P

Eyqasara said...

NOOR FATIN: btul tuu... tak kene pape pun klu kte follow.. dpt mcm2 ilmu n cerita bley kongsi ade lah.. thnx ye fatin.. :)

 
;