Monday, March 21, 2011

AKU BENCI ROKOK


1. Sila letak banner diatas ni done!






2. Tajuk : AKU BENCI ROKOK dan linkkan ke entri ini .. done!


3. Sila nyatakan KENAPA ANDA BENCI ROKOK ? Mesti lebih dari 100 patah perkataan .. done!

SEBAB! : rokok tu PEMBUNUH... *keluarga eyqa takda yang merokok*

"AYAH CAKAP"
Sebab ROKOK kami kehilangan ATOK.
Sebab ROKOK ayah kehilangan bapa yang dikasihinya.
Sebab ROKOK hidup keluarga ayah terumbang ambing tatkala mereka adik beradik masih kecil.
Sebab ROKOK kami sekeluarga tak pernah merasakan kasih sayang atok.
Sebab ROKOK ayah tak dapat belajar tinggi-tinggi kerana menyara keluarga membantu opah.

"EYQA CAKAP"
Sebab ayah pesan ROKOK itu memudaratkan dan salah satu punca kematian.
Sebab ROKOK itu terlalu banyak kesan negatif.
Sebab calon suami eyqa haruslah TIDAK MEROKOK!
Sebab rokok tu ibarat membakar duit dan diri.. tak da faedah!

4. Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok ! done!
EYQA hope korang batalkan niat nak merokok. Itupun kalau nak hidup lama.. memang lah ajal maut ditangan Tuhan, tetapi sekurang-kurangnye tak la mati kerana ROKOK dan menempah maut sendiri. Kalau sayang pada diri dan keluarga atau insan disayangi berhenti merokok...


5. Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini .. done!
-Bau badan yang teruk! *walaupun pakai perfume. serupa tak payah pakai.. membazir..*
-Kurang bersih terutama pada gigi
-Pentingkan diri sendiri *tak pikir ke akibat kepada sekeliling?*
-Tak sayang pada diri sendiri




*kepada yang teringin nak meminang tapi merokok anda di reject! *ewah!*

13 comments:

slumberznanie said...

dtng dr egmen abg ben.....

rejectt pada lelaki yg merokok...

☀ Izzaty Hedry☀ said...

btol 2 .. sygi lah keluarga anda n say;- xnak pada rokok.!..:)


http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html

☀ Izzaty Hedry☀ said...

btol 2 .. sygi lah keluarga anda n say;- xnak pada rokok.!..:)


http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html

c-tea said...

hadoi..betul tu...ct pun cukup benci dengan golongan perokok ni..sakit idung tau tak..huhu...

ct pun join segmen abg ben..jom baca pendapat ct pulak...

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/aku-cukup-benci-dengan-rokok.html

Eyqasara said...

slumberznanie: Yup!!! hihihihi...

Eyqasara said...

Izzaty Hedry: Tak Nak rokok! hihihi... kan? kan? kan? jap g eyqa singgah insyaAllah.. :)

Eyqasara said...

c-tea: tau xpe... tak suka bau rokok... busuk gler... jap gi eyqa join baca eak... ;)

nikaviolet said...

hye nice opinion..
dtg dri blog abg ben...
follow awk...
kalau sudi dtg la ke blog sy..

http://nikaviolet88diary.blogspot.com/

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Datang dari blog abg ben =)
Reject jangan tak reject hehe..

Jom terjah:
AKU BENCI ROKOK

Hazrina Erin said...

benci si perokok!
jom singgah (;
http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html

sipencari said...

ha.. betul betul tu .. suka bc kamu punya jawapan .. nice job .. suka suka

apa nk tau apa sy kata .. emm meh la .. kecil tapak tangan ... perik nasi saya tadah kan .. leh masak terus .. hehehhe ,, meh meh meh

apa .. jngan lupa follow .. jap ekk ... ok dah siap ..

ok la .. good luck happy blogger..
sayonara

faraa halim said...

balas kunjungan,
pmpuan mmg x suke org merokok ni,
tpi kdg2 perokok ni wat x taw je :))

Qaseh dalia adelia said...

ai pun benci rokok

 
;