Wednesday, April 6, 2011

MALU SEH!

Assalamualaikum
Malu! Pernah anda rasa dimalukan? termalu? memalukan? aku sume pernah.. maklumlah manusia biasa.. dimalukan tu biasa sangat.. sampai terasa nak terjun bangunan! tapi nanti kalau mati, masuk paper muka depan wooo.. lagi malu kot... hahaha.. tapi itu dulu k.. mase aku budak techik.. sekarang aku dah besar dah waras..dulu mengong cikit.. sekarang mental kuat sikit..  aku cakap.. *lantok mu lah nak kecek gapo!*

Memalukan pernah jugak.. tapi bukan selalu ye.. tapi aku mengaku pernah sekali yang paling aku ingat.. sebab terlalu geram dengan sorang minah ni yang mencanang cerita keluarga aku satu sekolah *form 5* aku pakat dengan member dok serang dia bawah tangga then u know what.. member aku pi tuang atas kepala dia air dengan tepung.. abis basah der.. tak baik kan? tapi tu padah orang yang suka bawak mulut dan cerita-cerita bodoh yang tak betol.. hope pengajaran sampai bila-bila.. hiks!



Termalu pun ade jugak.. ni aku sendiri buat.. mase ni darjah 5.. ni nak gtau prangai gatai aku time dak sekolah.. aku cover baik punye masa jalan nak balik umah.. nampak pulak mamat ensem yang memang aku suka.. *tak sedar diri tol!* pastu cover punye jalan tak nampak lantai licin.. berdezzzuuuup! macam naek papan luncur aku meluncur dan tergolek kat tepi tu.. adoooiiii! dia gelak pulak! haish! jatoh saham... aku trus bangun dan blah.. tak pandang dah.. gi skolah pun tunduk beb nampak dia.. hahaha.. malunye.. memang aku ketuk-ketuk kepala aku sebab tak berhati-hati.. hihihi...

*tapi semua ini lumrah dunia....

8 comments:

aNiss :):) said...

hahaha! tapi tuh lah jadi kenangan yang paling kita ingat sampai bile2..

Fizalinolie said...

Itulah liku2 kehidupan... Kekadang kita termalu. Kekadang kita memalukan orang. Tapi bila di ingat balik, pasti tersenyum sorang... Ya tak, lebih2 lagi kejahatan zaman sekolah. Seronok tol.

sha said...

haha~

control jalan lagi ek..

Affina Fatin said...

XD Lucu nyeee... HAHAHHA

EYQASARA said...

Aniss: memang kenangan.. klu bley tamo dah jumpe dia.. huhuhuhu...

EYQASARA said...

Fizalinolie:Btul kak.. tu la yang menyerikan hidup kte sbenarnya... :)

EYQASARA said...

Sha: Taubat dah lepas tu.. klu nak jalan control pun akan pastikan line clear... hikhikhikhik...

EYQASARA said...

Affina Fatin: Klu dibayangkan mmg la lucu.. hihihi..

 
;