Monday, January 3, 2011

SEKOLAH OOOO SEKOLAH!

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2011
aku sekarang nie...
salam uuuoollsss! 
dah taun 2011 kan??? kejap jerk... 
aku cam rse bru semalam aku terkedek2 pergi skolah jalan kaki sowang2 dengan tudung kedepan..kdg2 keblakang dengan bwa beg yg nauzubillah berat mcm bwak batu giling g skolah... 
al maklum larh agak nerd la aku disitu bila sume buku aku bwak g skolah! 
takut cikgu mara der.... sedangkan bukn xbagi jadual kan...huhuhu.. 
aku kat skolah dulu mmg larh... nak kte truk, bley laaa... 
bukan nak buka pkung didada apa lagi nak buka tudung di kepala, 
aku nie nak buka cerita lama...haaa... 
teringt plak zaman kekanak tu kan.. sedey der bla ingt blik...
mcm xmo g skolah time tuh!
Peringatan kepada rakan2 sekolah ku dulu-dulu kala especially pada skolah rendah....!!!! 
aku rindu kat korg.. huhuhu... (wah! suspens jerw...) 
hape korg ingt aku pendendam??? nop lah! aku suke tlong kengkawan...
walaupun aku dulu mcm kene buli jer... yelar... aku jenis yang pendiam... 
kwn2??? erm... dulu time skolah aku xberape suka kwn dgn pompuan.. u know yyyyy???? 
sb RIMAS! percaya atau x... tp mse skolah rendah klu kte ade msalah dgn c A', xsmpai esok... 
ptg tu bla kte jmpe mber2...dorg dah tarik muke...
rupanyer c A' td dah hebohkan satu taman, satu kem, satu skolah tntang hal kami... 
haddduuuiiisssh! ingt balik menyirap aje kan??! 
NASIB BAEK DORG TAK DE DEPAN AKU....
klu x... aku nak tampar dorg laju2!!! hohohoh...! 
(wah? naek tanduk!)
...ish ish ish...
thts y la aku agak anti nak bkwn dgn dak2 pompuan dulu... 
tp dulu lar,... bla dah naek skolah menengah kwn2 aku dah stabil... 
laki pompuan aku join... sb class aku dari form 1 smpai form 5 class yg sama.... 
aku ingt lg... form 1, nama class 1 bestari B, naek form 2, nama dah ditukar jd name bunga... sweeetttt... chrysanthemum namenyer... 
smpai la tingktan 5, aku kekal disitu menjadi student yg setia..
hehe... skolah menengah mmg enjoy wa cakap lu.... 
aku rindu sgt2 dak2 class aku dulu... 
class kami dikatakan budak2 paling nakal la kat skolah tu mse form 5... 
ade je yg xkena... bermasalah ckit... TAPI!!! 
kalau ade quiz kat tapak perhimpunan, dak class aku mmg xbagi chance kat dak class laen.. 
pusing2 soalan, kami jugak yg jawab! hehehe... biar nakal tapi otak berakal! 
tu diaaaa.... hehehehe... sejak aku msuk poly plak! geng aku totally girls... 
class aku je sume pompuan.. ko, agak terhad dan sgt kurg kwan lelaki.... 
jrg sgt... n aku xlepak pown nan dak2 laki... ade pun sb tugas sj... 
tgok2!!!! cantik x flownyer???  
skolah rendah = boy
skolah menengah = mix
politeknik = girl...
mmg cun dah tu! hehehehe....
pape pun.... i love skul... i love study.... 
k... remember!!!
 umur kita meningkat... tp sebenarnya semakin pendek... 
sekolah dari darjah 1-5

darjah 5 - 6

tingkatan 1 - 5

tingkatan 6 sahaja

kini.. dip selama 4 sem

huhuhuhu...
renung2kan dan selamat beramal!
(kata-kata prof izzy)

3 comments:

Siti Farha Jamion said...

student PSIS ke.. hehe

Eyqasara said...

yup2!! student PSIS jugak ke??? waaa... hehehe..

Jay said...

kenangan yg akan terpahat di dalam hidup eyqa utk selamanya:)...

 
;