Friday, May 6, 2011

Kenapa Nak Tunggu Hari IBu?

Kalau hari ibu... selalu je lupe.. kalau hari jadi boyfriends sebulan sebelum hari jadi dah tertonggok kat kedai pikir nak beli barang ape untuk dia... betul? ramai yang macam tu sekarang ni.. lebih pentingkan boyfriends yang entah jadi atau tidak sebagai suami.

Sekarang ni, bila tengok balik, dunia dah ke lain.. dah nak terbalik kot! nak keluar gi mane-mane sume nak inform kat boyfriends... ingat lesen awak kuat? kalau tak bagi tahu katenye LUPA... tapi sedar ke tak ni? macam mana dengan ibu awak? dia tahu awak kemana? tak usah heran la bila ibu kehilangan anak, boyfriends dulu yang ditanya.. ye tak?

Aku dah muak dengan boyfriends ni.. bila fikir balik memang ye pun.. selalu je lebihkan si dia dari ibu sendiri.. Sekarang nekad! tak mo ade boyfriends... kenapa nak ade kalau si dia tidak dapat membantu...? Yang ade membuat kite menangis.. adeh.. leleh je.. 

Kalau betul jujur, ikhlas.. trus masuk minang ye tak? hihihi...my dear sister nak kawen 4 june ni.. anda semua dijemput hadir.. :) untuk ibu.. "SELAMAT HARI IBU"... Awal? tak la sangat.. kalau boleh selalu je nak ucap hari ibu sebab terlalu banyak jasanya pada kita.. lagipun, kita tak tahu adakah selepas saat ini kita boleh lagi berpeluang untuk ucapkannya kan?

Kenapa nak tunggu hari ibu? ...ucaplah sekarang sementara kita dan dia masih bernafas... :') malam tadi kat rumah aku dah selamat menyambut hari ibu... anda bila lagi?

*i love u mum...

5 comments:

Mama Gee said...

hr ni ramai yg buat entry touching2 pasal ari ibu....sampai terus capai tel dan dial mak...rindu pulak tetiba..hik2

EYQASARA said...

Yelah kan.. dah nak smpai hari ibu... terase sayu je... ;(

RaraPuing said...

Xmo sedih laaa . Kite patut buat entry happy jer. sayang ibu
:)

dear nice blog

Zana Tap said...

(:

Wani said...

selamat hari bu jugaaaa !

 
;