Wednesday, May 18, 2011

Dihentam Owner Rumah Sewa!

Geramnye!!! Dorang ingat jadi student ni dapat duit pinjaman untuk ape?? kadang-kadang letih dengan perangai mereka-mereka yang tak memahami ni.. memang runsing otak dibuatnye!

Nak dijadikan cerita ye puan muan pakcik mokcik...aku ni dah last sem kat poli tu..so, agak berat lah nak dapat peluang untuk dok kat asrama. Jalan terbaik mencari rumah sewa. Yang sakitnye bila owner rumah sewa tu belasah kami habis-habisan! Belasah kat sini erti kata lain hentam lain macam. Ade ke patot duit sewa rumah kat kampung-kampung ni setanding dengan harga kondo kat KL tu!

Kalau chantek tak ngape laaa... tapi tak ade langsung fasiliti yang memuaskan..! Setakat yang ade mesin basuh yang manual, peti ais yang berkarat, toilet yang tak seberape nak bersih! tv 29 inc yang gamaknye kalau sambar dek petir kire memang mampos lah! Bilik? satu rumah hanya ada 3 buah bilik. Dan HANYA dilengkapi oleh tilam-tilam lusuh yang kalau duduk dah tenggelam dek kerana kekabu dah abish dimamah usia! huhuhu... 

Ko nampak tak? nampak tak? sadis kan? hhhuuurrrrmmm... aku nak tekan kat sini bukan aku jenis yang tak reti bersyukur, tapi aku memang hangin la bila rumah tak seberape nak elok dorang dok hentam student sampai RM 1000 sebulan! memang tak laaahh!! dorang tak fikir ke makan minum, bil air letrik, kos pengangkutan yang kami nak tanggung nanti...selfish giler!! 

Mintak maaf awal-awal tapi aku rase ini memang keterlaluan. Teramat keterlaluan. Pernah tak terfikir...kalau budak tu anak orang kaye yang gaji bapak dorang tu 4-5000 sebulan tak ape..tapi yang 4-500 sebulan tu ape cerita? tak boleh nak consider langsung! minta deposit sampai 100 sekepala..dah cukup baik bila kami ambil 1 rumah tu 11 orang.,means? RM 1100 lah kan? perghhh!! berangin je rase..

Tapi sekarang alhamdulillah..aku dah dapat rumah sewa yang harga tak la terlalu mahal..dalam 700 sebulan tapi puas hati sebab rumah baru, cukup kelengkapan termasuk katil...selesa sangat, sejuk, dekat dengan poli dan yang penting luas sangat. Alhamdulillah... :)

*terima kasih makcik sebab sangat memahami.. :)

7 comments:

kaizen said...

jgn bagi muka sgt kt tuan rumah cm2...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa..ok laa tu dapat yg rm700 sebulan..

Fadzillah Kamarudin said...

haish...
teruknya...
nak cari rezeki pun pada2 la...
takkan macam ni...

EYQASARA said...

kaizen: mmg tak pun... skit hati ngan org gitu..

EYQASARA said...

C.M.A: alhamdulillah.. :)

EYQASARA said...

Fadzillah Kamarudin: tau tak pe kak..tu mghentam org namenye...

Anonymous said...

awal yang baik

 
;