Sunday, May 15, 2011

Cara Meluaskan Pandangan dan Pemandangan Blogger

Malam tadi ntah kenapa otak aku serabut giler..Berat bertambah macam di pam pam! aku rase kan, kalau timbang mesti overweight. Dah tak payah nak merapu! semalam...aku tengok dashboard.. tak de cerita baru sangat.. ntah laaa... orang tak update ke ataupun aku punye blog yang lambat? alaaa biase laaa pakai berukband.. hihihi...

Bila fikir balik, baru la aku dapat..Kalau nak tahu banyak cerita, luaskan pemandangan kite kene FOLLOW orang betul tak?? kite follow jangan pulak letak ayat " i follow u, u follow me back yah" tu ayat mintak pelempang tau tak! majoritinye blogger tak suke ayat tu..ade ke yang suke? aku pun tak suke..nampak sangat follow bukan ikhlas tapi berharap nak mengumpul followers semata. Adesssss....*take note okey...

Then,yang seterusnya add mereka kat FB...penghubung cepat! erm, sekarang eyqa memang tengah wat operasi meng add FB mereka yang ade blog. Bukan ape, if ade masalah kite bley terus langsung tanye kat FB..lebih cepat berbanding tanya kat blog. Betul? bila kite post kat wall mereka, sume menjawab bukan dia je.. kan untung tu.. =D

Motifnye disini..jangan kedekut nak follow nak add "blogger" khususnye..sebab if kite ade masalah dengan blog, kite ade member or family blog yang sangat sporting and tak lokek ilmu...dorang boleh ajarkan. Serius! Itu yang aku rase sekarang ni..dah kenal ramai blogger, ramai yang hot2, kita boleh timba ilmu dari pengalaman meraka. Khas untuk blogger newbie khususnya macam aku jugak! 

*so.. keep blogging..
*tak percaya cuba laaaa... khusus untuk newbie...

6 comments:

Abang Stalker said...

betul tu..selain blog,fb juga berguna utk menyampaikn gosip2..ops..silap,menyampaikn info2 penting. ^_^

yaya_flanella said...

hai. :)

EYQASARA said...

abg stalker: wah.. layan gosip jugak eah.. hihihi...

EYQASARA said...

weeeeiii.. kak yaya... jumpe eak blog eyqa.. mekasih sgt... eyqa cari blog akak ta jumpe.. thnx meninggalkan jejak.. hihihi... :D

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

EYQASARA said...

fRame+LenSeS: trima kasih... :)

 
;