Tuesday, February 1, 2011

KANTOI si HIDUNG BELANG!

Aku sbnarnya bukan nak aibkan sesiapa..
Jgn salah faham n anggap aku nie suka nak menjatuhkan maruah org..
Aku juz nak beri peringatan kepada "Si hidung belang"
Aku bukan nak kte aku peramah ape lagi menggatal dengan jantan k.. *kasar bahasa!*
Aku menerima dengan baik segala teguran org2 kat fb... yeap! sb aku xmau org ckp aku sombong..
seorang mamat sengal menyapa... aku membalas dengan bersahaja...
hari esok, lusa, tulat, tonggeng! muncul lagi plak mamat nie....
aku xtau laaa.. myb kat friends list dia yg chatting time tu aku je kowt...
xkisah la ape pun kan...lantak ko la ape pun ko nak wat..ade aku ksah?
ko bukan boyprennn aku pown....
ko tgur, aku jwb... aku tgor..sory larr...aku xknal ko sape!
salam persahabatan dihulur, aku sambut...
dengan muke xmalu dia chat dgn aku...

DIA: "muke awak comel la...sy rse mcm nak cubit2 pp awak tu....!"
aku dgn geram mjwb....
AKU: "hamboih! suka suki nak cubit pp org...dah besar lesen awak nak cubit pp sy hah???
walaupun alam maya...tapi awk sape nak gurau camtu? gumam aku*
slumber badak dia mjwb...
DIA: "yela...sy nak pinang awak...sy suke kat awak..awak comel...klu dah ade anak msti muka dia comel cam awak..."
woooiiiitttt! jauh kemain ko punyer mmp eak!
AKU: hoh??? nak kawen??? sy nak kawen dgn awak?? harap maklum! sy dah berpunya dan xmo kawen dgn awk ntah sape2 manusia sy xknal...

tanpa menunggu mase lame, aku trus jer offline chat aku... MENYAMPAH dengan laki hidug belang!
aku jumpe mber...singgah blik si Ipin...aku tgok dia tgah on9 FB...nampak plak nick name mamat tu kat IM dia.. aku tnya sal dak laki ni...ipin ckp ape yg aku lalui, dia pun rse gak..sebijik!

Aku mmg dah agak..sblom dia lebey lanjut wat pasal dgn mber2 aku..aku trus on9...
dia tgur aku..slumber badak sumbu dia...

DIA: hai syg..on9 pun..sy tgah tgu awak...
AKU: Hah? banyk awak punye syg???? sejak bila aku jadi makwe awak nie...pleassss! prasssaaan!
DIA: Alah..skang ckp la mcm tu...awk tgu la sy msuk pinang awk nnt, sy picit2 p gebu awk...
AKU: Sudah2 laaaa! stopkan permainan awak dok mengusik org mcm nie...awk ingt sy xtau sape awak??? si hidung belang! sume pp awak nak cubit..sume org awk nak kawen...awak ingt sy tak tau... mr. ROMEO...awak TERKANTOI kali ini...pompuan2 awak yang awak chat tu sume kwn2 sy..dlm diam awak terperangkap... *huh! sorak dgn girang sekali!* pastu bley plak dia reply..
DIA: Padan muke!
*aku blur.. apehal plak aku yg kene pdan muke...??? blur! blur! tnda soal kemain banyak naik mencacak2 kat kepala...
AKU: hah! nak cover kunooon! apehal?? ayat tu tuju kat diri sendiri?? gud job! mmg seharusnya...
after that....dia trus xreply.. n smpai skang klu aku online dia dah xbrani nak chat nan aku..
hikhikhikhik! kepuasan melampau disitu...


gulp! aku menggumam...agak la der! baru knal... tulisan nama ala2 islamic... siap gmbar org pkai songkok...tak sgka aku ko berpragai mcm nie...PLEASE laa.. jgn mencemarkan imej insan2 yg xsepatutnya.. dah ko guna icon ala islamic.. jgn la ko wat prangai mcm syaitooonirajim..
hoh! geram sgt dah tu.. uhuks! melampau2 yep korg...
sb tu jugalah aku malas nak apprv insan2 yg add aku skang nie.. 
klu agak2 niat korg nak jadi mcm mamat ROMEO di atas or ada niat negetib! lupekan!
mmg smpai ketua nyanyuk lah aku xkan apprv ko... huhu..
*terlampau geram!*

6 comments:

AzRi said...

waaahhh...ciannye die kne kaco...sbb tu la sy diactivated fb nih...da smakin tk secure wlaupun dulu tau mmg tkj secure...ilang hak privacy kite...have a nice day!!! ^__^

Eyqasara said...

azri... btol tu...erm,tu lar psal ingt nak deactv balik fb cam ginie...

Aku Sofinah.L said...

salam...eyka..akak baru singgah...n follow..belum belek2 post2 eyqa lagi...link akak,

akusofinahl.blogspot.com :)

Hafiz said...

Tak perlu deactive fb..remove je la dorang yang tak berkenaan dari friends....dan block..

tak gitu eyqa n azri??

jemput la ke blog saya

http://hafizlifestory.blogspot.com

info menarik untuk di baca..follow dan share kepada semua rakan2 anda..

Anonymous said...

[url=http://seoservicemarket.com]seo services[/url]

Jay said...

kenapa harus bercakap seperti itu pada org..kalau yer pun nak ngorat tak perlulah bercakap serupa itu..just ikhlas nak kawan selebihnya biarlah allah yang tentukan..:)

 
;