Sunday, February 6, 2011

Aku Tak Suka Lah!

Assalamualaikum....
*berbudi bahasa.. bgus! -.-"*
sebagai blogger baru... mgkin tak sepatutnya aku ckp hal nie kowt...
klu otai bley arr nak demand kan? 
btw, aku ckp nie mende betul... nie sume blogger2 laen ckp jugak..
bukan aku sorg... mula2 aku anggap mende ni simple jer..relax je kan...
tapi lelame aku pun naik muak n menyampah....
sorry to say...

aku tak seberapa nak suke...

1- entry yang bnyak bahasa2 yg aku xberape nak pham...
complicated beb! contoh dewmams...sebenarnya demam je...
weh! susah aku nak fham.. bace pun nak merangkak tau...
bley jer nak tulis ade gimik2 ckit kat blog..tapi jgn bnyak2 ler...
penat org nak mengeja satu2...
terase kembali ke zaman darjah satu bila cikgu suh mengeja...
uhuks! tu yg wat aku rse nak tutup je entry korg...

2- lagu korg...main peranan...
bukan tak boleh nak psang lagu.. aku pun pasang...
tapi pleaseeee....pasang lar yg mendayu ckit...
bukan nak kasi dalam ati ade taman yep.. 
tapi bagi org yang nak baca entry tu rse tenang jer....
klu dgr lagu rock melampau smpai bingit telinge dgr wat hape???
klu aku... terbantut trus... ape lagi?? tekan kat bucu... tekan pangkah warne merah!

3- blog yang terlalu berat...
korg pun tau.. berukband bukn laju sgt pon..wifi lagi larh..mcm siput sedut!
laen lah kalu gune unifi kan? *aku pun xpenah gune menatang tu*
aku buka dah 15 minit tapi msih loading...
lagi best bila laptop aku jem same...
waaahh!!! rse tamo BW trus... geram jer... nak tau blog korg berat ke tak??
timbang laaa.. jgn plak letak kat atas penimbang...
aku hantuk pale korg lelaju kang...
*eh! sejak bila kasar btul aku nie?? -.-"*
nak timbang?? click cnie

4- words verification time aku nak komen
aku nie klu dah jalan n baca entry org, aku gatal tangan jer nak komen..
nak plak klu entry dia bagus! lagi aku suke...
tapi mgkin sikap n perangai aku yg agak "rajin" nak tekan huruf2 pelik tu...
menyebabkan aku trus tak komen dan terus-menerus menjadi silent reader...
erm.. sesetengah blogger baru mcm aku ade yg tak tau nak tutup bende nieh...
tapi korg jgn la juz biarkan mcm tu jer... tnya pada blogger otai.. 
or korg rerajin BW n tengok2 tutorial yang dorg wat tu...
pepayah dorg wat utk blogger baru tau! rugi tak tgok n blajar... ;)

5- warning!
Yep! yang nie aku nak share... sb aku pun dulu ade gak menatang nie..
ntah ape mende aku dok godek2 tekan sane sini.. pastu trus lupe!
setiap kali nak msuk blog kene tekan
" I UNDERSTAND AND I WISH TO CONTINUE"
tu lagi melembabkan proses BW...
aku dulu pun ade gak bende tu.. pastu aku trus buang... menganggu...
aku ckp nie berdasarkan pengalaman sendiri...
 kuikuikui...mesti ade yg bengang je ngan blog aku time tuh! hihihi..sorry...
hah! yg ni aku tau camne nak buang...
setting > basic > adult content > "NO" > save setting
DONE!

k... wat mase nie tu ajer... len mase aku tgok ape2 yg ley aku bangkitkan...
uhuks! daaa~ :D

*niat untuk membantu...

8 comments:

Sunah Mohammad said...

sama la! tak suka! haha~

Miss Dill said...

kadang2 word verification tu untuk elakkan spammers. kalau tak dikawal nanti, macam-macam iklan komen merapu kat blog kite.

sorry kalau saye salah cakap.chill.


Miss Dill^^

Eyqasara said...

kak sunah... hihihi.. kte sama.. ;)

Eyqasara said...

miss Dill.. ouh.. eyqa baru tau kegunaan word tu.. hihi.. tapi camne dia nak kwal eak? ape kte klu juz gunakan google acount.. dpt elak spammers gak kan?? *eh yeke?* hihihi.. du no laaa.. tp thnx pendpt tu.. :)

paiez said...

nasihat y baik :)

Eyqasara said...

paiez... trime kaseh.. ;)

N a d i a said...

Eyqa,

Lagu tu rasanya kalau tak letak langsung, lagi feel viewers nak baca.. heehe..

N then, pada pendapat saya, kalau kita dah buat setting komen akan diapprove oleh kita dulu, word verification tu tak payah la letak kot.. hehehehe..

Bagus link Eyqa bagi tu.. baru tau load time blog saya adalah 0.84saat. Hee..

Thanks 4 the good info dear!

Eyqasara said...

nadia... thnx yerp... InsyaAllah lagu tu klu ika dah boring gler nak dengar ika remove.. hihihi...

n word verification tu ika stuju sgt2 pendapat nadia..

wahh.. bgus load time nadia.. org pun xbengang nak buka lelama.. hihihi..
btw..ur welcome nadia.. ;)

 
;