Wednesday, February 16, 2011

SUDAH-SUDAH LA BUAT PERANGAI WAHAI BLOGGER

Aidesss kali ni agak blur actually... ntah kenape.. mengape.. siape.. berape..
nak merapu seboleh mungkin.. hohohoho...erk??
gulp! tak boleh tak boleh.. nnt orang cop "stupid blog"

wahhh! cakap psal stupid blog...nie cek nak habaq mai kat hampa...
ewah! ehem! aku gi la melawat blog-blog..dalam erti lain blogwalking...
melihat-lihat..menjenguk-jenguk...mengintai-intai topik baru dan hot arini!
terpandang lah al kisah sahabat seorang nie membuat entry tentang seseorang...
uiiiiseeehh! sadis ayatnye.. tak lalu nak copy paste..ups! nope!! sy bukan copycat okey..
harap maklum! satu lagi kes aku jumpe bab komentar ataupun bahasa lainnya pengomen 
yang tidak meninggalkan link tetapi meninggalkan kesan pada penulis blog.. tau macam mana??? 

dengan meninggalkan contoh ayat seperti ini..

*stupid blog*
*ko ingat blog engkau bagus?*
*blog ko kuat merapu*
*blog ntah apa-apa*
*kau ingat ko cantik pakai macam tu?*
*ko ingat ko lawa pose gediks mcm tu?*


perghh!!! orang yang macam ni kan suka buat orang panas hati tau...
Alhamdulillah buat setakat ni tak ada lagi komen-komen yang negetif...
aku harap berterusan lah.. tapi aku tau.. langit tak selalu cerah..
of course pasti ada yang tak suka..kalau tak suka, diam.
jangan sakitkan hati orang okey.... sedih kot...
..banyak sebenarnya mangsa2 kene macam nie... nak cerita panjang melebau...
buat satu karangan pun belum tentu siap lagi... okeh!
senang cerita jangan lah ada hasrat dengki mendengki...kutuk mengutuk...
berbudi bahasa lah sedikit... okey! enough! enough!

Ada cara lain untuk kita menegur contoh:

*awak, sy rase blog awak ni perlu diperbaiki... + + +*
*awak, awak cantik, tapi lagi cantik kalau awak + + +*
*awak, apa kata awak tukar background blog awak....+ + +*


haaa.. orang yang menerima kritikan tu pun tak da la hangin je baca comment korang kan?
betul tak?? betul tak?? bukan nak tunjuk pandai... tapi mengingatkan....
okey sudah dulu lar.. aku pun dah blink! blink! mate nie..
terkebil-kebil dari tadi.. huhu... mod keje dah datang.. nak pi wat.. hihihi...
Assalamualaikum.

*ape nak jadi dah habis baru bagi salam??*


9 comments:

Miss Dill said...

Yeap, setuju. rasenye tak de faedahnye gune bahasa kasar2. kalau gune bahasa baik2 & elok2, org tak kisah punye, kan?


Miss Dill^^

kero anyssa said...

wujud jugak k blogger macam tuh? tak pernah jumpa langsungg! hhahaah

Eyqasara said...

miss Dill: betul tu... klu tegur cara lembut msti org tu tak marah dan akan berfikir tentang perkara tersebut.. hmm.. ;)

Eyqasara said...

kero: ade... sb ada eyqa post bende nie.. dah jadi kat 3 blogger yang eyqa knal n 3 blogger tu kawan eyqa sendiri..

.::cintabungablogspot::. said...

jgn la marah, nnt sy nanges :(

Eyqasara said...

cinta bunga: tak da sape2 marah awak la dear.. hihi.. ;)

.::cintabungablogspot::. said...

heheh... oohh, selamat :) heheh... dear, anda d'tag oleh sy. kekekek ^^ jom meh :)

http://ikmalira87.blogspot.com/2011/02/contest-beautiful-eyes-by-tennielicious.html

chii said...

biaq p je ngan org2 mcm ni..selalunya golongn2 mcm ni akan pastinya wujud dlm dunia blogger..dia x puas ati coz x dpt wat mcm kita...ehehe

Jay said...

komen biar berpada-pada.jaga tuturkata agar org lain tidak tersinggung..kan lebih elok gunakan bahasa yang bagus untuk buat komen yang bernas??:)

 
;