Sunday, June 19, 2011

Wanita Harus Waspada!

Harini macam hot je topik pasal pompuan kan? Pesanan untuk wanita... *termasuk aku sebab aku pun wanita jugak ye... sebelum lelaki menggerlarkan perkataan yang tak senonoh macam betina, perempuan *etc segala macam... jom senaraikan ape sebenarnya yang buat lelaki *benci perangai perempuan. *uhuks!

  • Gelak besar-besar di khalayak ramai.. *kalau aku pun aku sekeh sorang2.. malu lah gelak kuat2!
  • Berpakaian sendat contoh pakai leggings pastu bertudung! *tak sesuai ye adik2... jangan ikut!
  • Ambil gambar dengan muka yang gedik sehingga menimbulkan meluat.. ccciiitttt! 
  • Manje terlampau..merengek-rengek mengalahkan bayi depan orang ramai... *geleng kepala laju-laju
  • Menarik perhatian jejaka jejaka konon tampan dengan bersuara lantang...*seberang laut pun boleh dengar
  • Jalan lenggang lenggok sehingga lelaki tertarik untuk pandang pinggang ke bawah.. *urk?
  • Jalan mendada menunjukkan gunung yang lelaki tak ade.. *malu siot..
  • Berpakaian nipis sehingga menunjukkan tali bra. *oushh.. tak patut laaa.. 
  • Make up berlebihan terutama kat mate eye shadow sampai kat kening ...*macam badut pun ade..
  • Menggunakan perkataan yang merosakkan bahasa *mewluat *dewmam *euuwwwsss *shayunk 
buat mase ni tu dulu lah. Aku tak perfect tetapi cuba sedaya upaya memberikan garis panduan untuk anda semua menilai diri anda. Adalah anda ada ciri di atas? kalau ada, waspada sebab anda adalah bahan umpatan lelaki yang sangat memalukan. Bukan tu saja, anda memberi contoh pada semua lapisan masyarakat. 

Bukan lelaki je... aku tengok pun kadang-kadang meluat. Ditegur terus berpaling, mata jeling-jeling bagai nak juling aku tengok. Muka tarik seribu..selalu macam tu nanti elok muke lawa, setaraf pulak dengan opah aku. Opah aku pun cantik lagi. See?? jangan biarkan maruah anda dipijak. 

Lelaki ni jahat macam mana pun mereka, tanyalah..perempuan jenis mana yang mereka mahu untuk jadi pendamping mereka kelak. *think yep....

2 comments:

NURUL AINI NORAZMAN said...

wahh,.cool!!
paling bnci pmpuan yg tbe2 je nk bersuara lantang time mamat ensem lalu,.nk tarik perhatian le tu
nice entry,.=)

EYQASARA said...

Nurul Aini Norazman: eyqa pun.. nmpak sgt caranye nak tarik perhatian lelaki kan??

 
;