Thursday, December 1, 2011

Surat Cinta Untuk Lu la derrrr...~!

ASSALAMUALAIKUM DERR..

Wa tengok, lu banyak sangat kelebihan la der..
Segala-galanya lebih..
Sampai peminat lu pun berlebih-lebih..
Wa tak tau pasal ape dorang minat lu..
Pasti ada reason dorang sendiri lah kan?

Wa tak la jeles sangat derrr.. 
Sebab lumrah la orang macam lu orang kejar-kejar..
Tapi yang wa tau.. 
Kalau wa antara mereka,
Wa berbaris paling blakang derrr..
Lu tau kenapa?
Sebab lu punya peminat, 
jauh lebih bagus dari wa derrr...

Muka cantik, wa pun boley cantik gak der...tp lepas edit by photographer terhebak!
Plajaran tinggi, bangunan poli wa sampai tingkat 4 je derrr..
Dah ade kerjaya, wa baru nak amik kertas plan apa wa nak buat derr..
Duit simpanan dan tebal not RM50. Wa pun ade derr.. tapi not RM1X50 keping..
Agama tahap ustazah, wa punya tajwid baca al-Quran pun tak betul lagi derr..
Keturunan orang kekaya, wa tak da semua tu derr.. tapi kaya sapu kat roti wa ade..!

Lagipun ibu wa dah pesan la derr..
wa kene ukur baju kat badan sendirik~!
lu pun tak kan pandang wa ni kan derrr..
kawan-kawan wa pun cakap wa tak layak derrr..
wa sedar.. wa bodoh sebab wa tetap mencuba walaupun wa tau jawapan lu..

untuk pengetahuan lu kan derr..
wa tak heran pun duit lu kepuk-kepuk..
wa bukan kaki kikis.. 
kalau wa kaki kikis, wa da lama mintak lu duit ribu riban.. 
paling tak pun wa mintak lu topupkan wa...
tapi wa lagi suka pakai duit wa sendiri..
sebab tu lagi puas hati.. duit lu, duit lu.. wa tak penah nak kacau..

wa pun tak mengemis cinta lu derr..
sebab wa tau cinta lu untuk bakal bini lu jerrr..
ada wa kisah? tak, sebab wa pun simpan cinta wa untuk laki wa..

wa penah sayang lu sebab ape?
sebab lu slalu ingatkan wa pada Allah..
lu ajar wa jadi orang yang sabar..
lu uji wa, rase macam wa nak amik PHd derrr..
walaupun wa belum dapat diploma pun lagi..
sebab tu wa sayang lu lebih derrr...
lu backup wa time wa susah ati..
lu selalu mara-mara wa..
lu cakap wa kuat membebel..
lantak lu la kan derr..
wa lex je dengan lu..
wa heppy dow kawan ngan lu..
rase kawan dengan orang sebaya wa..
hahaha.. sempoi, sporting..
cuma wa tak suka lu majok2 derr..
sebab wa memang tak pandai nak pujuk..
so, skang lu tau la kan nape wa tak pujuk lu?

Senang citer skang ni derr..
wa memang tarik diri la dari join contest lu carik awek..
wa dah tau da wa kalah..
tak payah bertanding pun, memang wa tau wa tak masuk list pun..
cuma satu wa nak gi tau lu...

wa sayang kawan-kawan wa..
wa kawan dengan lu, wa tak tau pun lu kaya raya beb..
kalau wa tau awal2 lagi wa blah...
lu tau napa? sebab wa tak mo orang cakap wa kawan lu sebab harta..
wa kawan suka, tapi wa tak suka nak bersaing2 dengan peminat-peminat lu..
sebab wa bukan taraf dorang nak bersaing sama..
wa tak masuk list pun derr..

k la derr.. wa type ni tak sedar panjang melebar..
lu baca ke tak wa tak amik tau pun..
sebab tak penah ada yang berubah lu baca ke tak..
aih? lu ingat ayat ni...???

"tak ada apa2 pun berubah walau ape pun jawapan saya"

hahahaha.. lu mesti tersenyum ingat ayat wa kan?
ke lu marah? wa tak kisah laaa...
dah abis da surat wa..
tak larat nak taip lagi.. 
kang tak pasal-pasal terbongkar lagi banyak rahsia wa..
k, WA CAU LU DERRR~!

WASALAM.

*-rekaan semata by eyqasara-
*surat ni boleh jadi wujud...kalau dia nak wujud..

20 comments:

JIJI YU said...

lu nakkan wa tak

EYQASARA said...

Jiji Yu: aiiik? lu perli wa ke hape ni? hihihi.. :P

Jay said...

wah lu gua lu gua ek..hehe..sabaralah eyqa.tak semestinya orang yg kita suka tu suka kat kita balikkan??adakala kita suka pada org tu tetapi ada lagi org lain yg ikhlas sukakan kita.:)..wa pun nak dekat lu der..hah..dah keluar dah adnan sempit wa..:P

EYQASARA said...

Jay: hahaha... sesekali tukar angin nak menaip.. teringin plak nak tulis gitu.. ni pengaruh tV bnyak ni.. hihihi.. btw, lu suka la perli wa kan.. haha.. :P

Jay said...

haha..wa bukan perli der..kalau lu baca entri gua sebelum2 ni wa mmg bnyak tulis bahasa ni der..hahaha..btw..waa suka baca entri lu der..rasa jatuh hati pulak dengan blog lu..:)

shahjiehan said...

wak luuuu~

hahahha..


lagu apa nih???

cam pnh dgr jeee

EYQASARA said...

Jay: yeke? hihihihi... nnt wa carik entry lu yg guna bahasa gini.. hihi.. (^^) tQ..

EYQASARA said...

shahjiehan: hahaha... lagu ost ombak rindu.. (^^)

Jay said...

hehe..tapi apapun..wa suka baca lu punyer blog der...rasa nak jatuh hati sgt2 kat blog dan tuan punyer blog..adoiyai..mati wa kene terajang dek tuan blog ..hahaha:)

EYQASARA said...

Jay: hahhaa.. lu jtuh hati kat blog wa tak pe derr.. lu jgn jtuh hati kat wa..lu blum knal sapa wa.. pning lu nnt.. ahahhaa..

Jay said...

wa tak kisah der...yang pentign wa dapat bahagiakan org dah cukup untuk wa der..:)setiap hubungan mesti bnyak cabarannyer der..hahaha

lelakipakaianhitam said...

dilamun & mencari..... nampaknya tak jauh dah tu... Jay dah mula terpikat tu.... apa salahnya mencari apa yang ada pada Jay kemudian mungkin dilamun.... mana le tau.... he he he

EYQASARA said...

Jay: hahaha... lu wat lawak la der.. kihkihkih.. :P

EYQASARA said...

lelakipakaianhitam: amboiii.. haha.. eh, awk ni sape ye? awk bukn blogger kan..? , tp rjin jengah blog sy.. mne awak jumpe blog ni yek?

Jay said...

hahaha..lawaok tak lawok..kalau waa serius amacam???ada berani??hahaha:P

abel said...

mendalamnye maksud...

EYQASARA said...

Jay: haha... (^^)

EYQASARA said...

Abel: hihihi... ye kot.. (^^)

lelakipakaianhitam said...

maaf le tak jawab soalan awak. saya demam dah seminggu. sebelum tu cuti tahun. guna internet kat opis. abis opis hour baru buleh guna (kerani tu member, kena tunggu dia balik baru buleh guna pc dia). yup...saya bukan blogger. macam mane buleh sampai sini saya pun tak ingat, tapi, mula terpikat bila baca entri "piisi cinta Allah, jawapan kepada lelaki" & "sekadar coretan hati aku". entri best. mungkin waktu tu aku tengah sedih pasal awek yang aku suka dah berkahwin dengan jejaka pilihannya, jadi rasa tersentuh bila baca entri tu. sejak tu aku rajin singgah sini. entah kenapa, aku pun tak tahu

EYQASARA said...

lelakipakaianhitam: owh yeke.. mmg skang ni musim dmam kot.. pape pun, trima ksih sb msih stia kat blog uzur ni.. (^^)

 
;