Friday, November 25, 2011

Perangai Budak Itam! *miss u babe!


Aku baru nak lelap. Aku pejam mata, aku terbayang seorang demi seorang wajah kawan-kawan aku. Bermula dari zana. Aku terbayang dia duduk depan pintu bilik kita sambil ketawa dan bercerita dengan gaya sempoinye tu. Aku teringat malam terakhir bertungkus lumus di ruangan iron baju, kami berdua menelaah buku 7 bab sampaikan masing-masing dah macam orang gila. Perangai giler-giler dia membuatkan aku selesa dan tak jemu mendengar dia bercakap. 

Aku tersenyum sendiri. Kemudian muncul wajah kak ain, jiran katil aku. Yang sentiasa ada sebelah aku tiap-tiap malam. Teringat segala pesanan-pesanan, dia jugalah yang rajin mengajak kita semua mengaji al-Quran. Dan paling penakut antara semua. *Hihihi.. maaf kak ain, rahsia anda bocor.. :) Kalau nak pergi toilet tengah malam, memang takkan nampak dia bangun. Sebab orangnya tak sampai hati nak kejutkan orang lain. Tapi nak pergi seorang jangan harap lah kan. hihihi..

Kak Aida!! Mummy yang kuat mara-mara. Bagi aku dia dah macam seorang ibu. Selalu bising dan menegur itu ini.. Kalau ada yang rtak kena siaplah! Ayat fames "eyqa, always like that aaa!" dia selalu tegur sebab tabiat aku yang minum air tak pernah nak habis. Aku tak tersinggung pun. Aku cuma hadiahkan dia sengihan yang menawan! Hihihi.. *jangan bayangkan kalau tak mahu pengsan! Dia jugak selalu manjakan kami. Untuk aku, ada lagu yang direka khas.. "eyqasara...waktu kecil..kau berambut..." sila sambung sendiri dan menyanyi mengikut lagu papadom last soundtrack!


Terbayang pulak wajah comel kembar aku si ipin. Yang nakalnya nauzubillah. Suka sangat mengusik orang. Dalam toilet, time nak tidur, time orang study... tangan merayap je nak mencuit, nak menggeletek bagai. Perangai budak comel ni, semua apa yang aku nak dia mesti nak sama. Citarasa kami sama. Sampai kadang-kadang berebut-rebut kat kedai. *malu kau bedah oiii.... Akhirnya untuk selamatkan keadaan, kami beli benda yang sama. p/s! jangan laki pun ko nak sama dah yer ipin!! 

Eyna Acheed! Eyna tu pangkat adik dengan aku. Tapi dia tinggi, dan selalu protect aku. Kalau bergaduh, dia lah penyelamat aku. Hiks! dan dia adalah geng aku untuk makan. Ingat eyna, ingat makan. Sebab kami sama kecik tapi kuat makan. Bezanya tinggi je. Eyna ni pulak suka sangat mengusik orang dalam toilet. Bahaya betul budak ni. Dia ni, nampak je ganas. Bergaduh, bagi je kat dia. Confirmed! Dia orang yang pertama ke depan. Tapi, satu rahsia dia... Suka dengar lagu-lagu jiwang. Lagu 60-an yang tak tahan tu. Hehehe..

Kak Yaz, my ex roomate. Sem 2. Yang ni sorang lagi. Tak pernah dia merungut kalau aku minta dia belikan aku makanan. Sikit pun tak merungut. Dan dia suka buat benda-benda yang pelik. Tulis surat, hantar sms walaupun bersebelahan. Kadang-kadang keletahnya buat aku nak tergelak. But, dia sangat baik. Kalau dia ke bilik aku, YES!! itu bertujuan. Hihihi.. sebab dia jarang la nak lepak bilik aku saja-saja. Cuma akhir-akhir ni kami menjadi sangat rapat. Seorang yang sangat tak pernah nak berkira.


Didi, kawan aku jugak! Gadis emosi. Hehehe.. Kalau dia marah, dia marah sungguh-sungguh, kalau dia tengah happy, boleh nampak wajah keceriaannya. Kalau dia tengah angau, memang jelas kelihatan. Kalau dia tengah emosi, nampak dia tertonggeng-tonggeng atas katil sampai aku kadang-kadang aku geleng kepala lelaju tengok perangai dia. Hihi.. Dia juga sangat obses dengan kecantikan. "didi, kamu dah lawa.." ikhlas dari hati aku cakap.. ;) cuma ingat, cantik di luar, cantik juga di dalam, kamu pasti dikagumi oleh semua orang. (^^)

Tau tak korang, aku menulis entry ni sebab aku rindu korang sangat-sangat. Masa balik semalam, aku tak terasa sangat. Aku mula terasa bila aku nak tidur. Sebab sebelum tidur macam-macam gelagat yang boleh tengok, muka tension, muka happy nak tidur. Yang best! tidur bentang tilam luas-luas, tidur berlima. Serius, aku rasa lengkap ada korang suma. Sebak bila mengenangkan yang detik tu tak mungkin akan berulang kembali. Korang kawan terbaik aku. InsyaAllah.. never end. 

*entry khas untuk kawan-kawan aku..
*entry ni aku taip pada jam 3 pagi..
*tak boleh tidur ingatkan kawan-kawan..
* :'(

2 comments:

Zana Tap said...

hahahaha. :) sampai naik muak kan korg nak dgr cerita aku.
aku pun rindu kau. :) thanks for e nice entry. hehehe.

EYQASARA said...

hahaha.. tak muak la mek.. ok what.. penghibur blik kami.. hihihi..

 
;