Monday, September 20, 2010

Eyqasara da' Marie Raya..

Raya yang kali ini aku rasa sangat boring... tak pernah lagi aku beraya sehari saje... tup2! raya kali nie sehari aje.. baju raya beria2 aku beli... siap labuci2.. hehehe.. kenangan yang tak boleh lupa... malam raya balik kampung... kemudian, esok pagi2 lepas beraya kena blik rumah sebab ayah kerja... mula2 rasa bersyukur sb masih berkesempatan beraya di kampung walaupun hanya berapa jam saja.. tapi... bertukar lebih tragis bila msuk blik air untuk mandi... kepala paip pulas punya pulas... setitik dua je yang ada... huh! dugaan... pagi-pagi raye tu xdan la aku nak mandi... ingtkan family kami ajer.. kecoh 1 kmpung bekalan air terputus... huhuhu... sembahyang raya xmandi la jwbnya penduduk kmpung ku.. hehehehe.. tapi aku tgok dorg bersemangat lagi nak raya.. aku nie...??? xjadi pkai baju raya... sayang.. pkai cantik2 baju baru tp xmandi.. hehehe,.. aku simpan, dan ikut parents pergi mandi kat rumah makcik saudara... yg jauhnya 20 km.. dah mandi.. baru la best pkai baju raya! hehehe... dah tu.. ayah ckp.. "jom balik! ayah nak kerja jap gi.. takut xsempat lak!" huh!! aku rase rugi sangat.. pkai bju raye dok dalam kereta.. then trus balik umah.. dok umah..xgerak2 dah.. sb dok kawasan taman yang penghuninya semua pulang kampung.. tuka baju raye.. pkai tshirt.. n tdo.. itu je la kerje aku time 1 syawal.. raye nie la paling sedey tok aku.. tak penah2 jd gnie.. huhuhu.. moral of the story...??? xder pun.. saje nak bercerita pengalaman pagi syawal.. hehee... wasalam..

6 comments:

monyetiscute said...

alalalala~~~cian nye :(
knp x text sy klu borin time tu..???

Eyqasara said...

hehehe... malas nak kacau org beraye... hehehe..

monyetiscute said...

hahahaha....
mngada jek~~
slme nie sy pnh kesah ke..???
klu borin text jelaaa....
xkesah pon la wak....

Eyqasara said...

hahaha... ye la awk...

monyetiscute said...

ape yela2 ha..?????????
ckp je yela tp dia xde p0n nk text kite..
heheh

Eyqasara said...

hahaha... InsyaAllah... :-)

 
;