Sunday, February 2, 2014

NUKILAN HATI BUAT SAHABAT

Kita satu tempat belajar, kita satu jurusan, kita satu batch, tapi kita tak pernah kenal. Sampai satu incident unik, kita boleh rapat sampai macam sekarang.

Sepanjang perkenalan, engkau la kawan bergaduh, engkau la kawan bermanja, engkau la kawan berkongsi segala masalah, engkau juga yang dengar segala keluh kesah aku sebagai seorang pelajar. Rahsia aku, rahsia engkau. Rahsia engkau rahsia aku. 

lebih kurang macam ni la perangai kita kan kan kan?? hihihi


Kita pernah berhenti berhubung sekejap. Semuanya gara-gara bila engkau punya kekasih hati. Engkau tahu, selama engkau tak ada, aku tak ada kawan nak cerita semua masalah aku. Aku cuba hubungi kau, tapi kita tak boleh borak lama-lama sebab engkau nak luangkan masa bersama si dia. Aku akur. Walaupun dalam hati aku kecewa sangat.

Aku mendiamkan diri. Aku menjauhkan diri. Tapi tetap mengintai kau dari jauh. Melihat engkau dan si dia bahagia, aku cemburu. Sebab aku hilang kawan baik sekelip mata. Aku cari kawan lain. Aku cuba jadikan mereka seperti engkau. Tapi tak boleh. Engkau tetap engkau. Aku rindukan masa kita dulu.

Lagu ni... wehhh lagu ni.... :')


Selepas beberapa bulan aku tamat belajar, aku mula bekerja. Sedikit sebanyak aku dapat lupakan kau dan dapat meneruskan hidup aku tanpa pedulikan siapa engkau.

Sekarang, engkau datang. Bercerita tentang meninggalkan dan ditinggalkan. Aku tak tahu apa sebenarnya punca perpisahan engkau dan si dia, cuma yang aku tahu, mungkin Allah ingin kembalikan aku teman yang aku rindui ini. *Allah dengar doa aku* :')

Kita mula rapat macam dulu. Boleh dikatakan selalu kita berborak. Ada saja perkara hendak dikongsi. Tapi aku mula risau. Risau sekiranya aku akan kehilangan engkau lagi. Sahabat, aku doakan engkau cepat sembuh dan diberi kesihata yang baik. Aku doakan engkau berjaya dalam apa yang engkau inginkan. Aku sentiasa berada dekat dengan engkau memberikan sokongan. Walaupun kita jauh, tapi kita tetap kawan. Jarak bukan satu masalah.

Sebagai kawan, aku sayang sangat dekat engkau. Bersyukur, malah berasa bertuah sebab Allah kurniakan sahabat sebaik engkau. Bahu tempat aku menangis, punching beg tempat aku bergaduh. Terima kasih kerana menjadi sahabat. InsyaAllah dunia akhirat. 

Cuma selingan *peace*


P/s: Weh, sedar tak sedar dah 4 tahun kita berkawan baik. Moga-moga tak ada istilah putus walaupun ada perkatan END dalam friENDship. <3. Credit picture to ENCIK MIMPI

4 comments:

Anonymous said...

Rindukanlah diriku... :D

EYQASARA said...

;) i think, i know who u are en.anon. hiewhiewhiew~

Anonymous said...

perghh leh bce identiti sbnr eh? haha :P

EYQASARA said...

to. en.anon, boleh... naluri kan... hahaha.. :P

 
;