Monday, December 6, 2010

DOA AWAL TAHUN DAN AKHIR TAHUN...DOA AKHIR TAHUN

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.
Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.
Barangsiapa yang membaca doa akhir tahun ini, maka syaitan akan berkata:
“Hampalah kami di sepanjang tahun ini”.


DOA AWAL TAHUN
Maksudnya:
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.
Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.

"WAHAI RAKAN2 SEKALIAN... APA KATA JIKA KITA SEMUA SAMBUT TAHUN BARU DENGAN BACA DOA...?? 
MUDAH-MUDAHAN KITA AKAN TABAH UNTUK HADAPI TAHUN AKAN DATANG...
DENGAN PENUH KERAHMATAN.....
DENGAN PENUH KETENANGAN...
KESABARAN....
SUPAYA ALLAH LEBIH MENGASIHI KITA KELAK...
SUPAYA ALLAH TIDAK MELUPAKAN KITA....
SENTIASA DENGAN KITA....
DAN BERAZAMLAH DENGAN TAHUN BARU INI...
DIBERI KESEDARAN SERTA KEIMANAN YANG KUKUH....
PERBAIKI KESALAHAN YANG DAHULU....
AMIN..."
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU!!! 
(DARI EYQASARA SEKELUARGA...)
TO MY FOLLOWERS
...YANG SENTIASA MENGIKUTI PERKEMBANGAN TERBARU...
;)
1 comment:

Jay said...

insyallah..allah merahmati eyqa sekeluarga:)

 
;