Wednesday, May 21, 2014

KENAL PASTI PUNCA JERAWAT DAN CARA ATASINYA

Germarning ebelibadisss! *lambai-lambai* Hari yang gilang gemilang lagi ceria. Pagi ini aku nak kongsikan beberapa tips kecantikan. Hamboi kauuu. Cantik sangat ke muka tu? Ok, dengan rendah hati jujur lagi tulus aku nak bagi tahu aku bukanlah seorang wanita yang punya kulit muka yang gebus mulus lagi flawless macam camere 360 yang boleh merubah muka dari Hantu Kak Limah hingga jadi Anzalna. Kulit muka yang biasa-biasa saja.
.
.
Sebelum ni aku memang menghadapi masalah kulit yang jerawat cuma tumbuh sebiji demi sebiji sahaja. Tapi sebiji tu memang sangat mengganggu sebab agak menonjol bila persekitaan kulit bersih tapi ada satu menjadi mercu. Jadi, self confident memang drop tak tau nak cakap macam mana. Setiap bulan aku akan stand by satu ubat jerawat untuk bantutkan tumbesaran jerawat tu.
.
.
Pertama-tamanya, langkah yang aku ambil adalah kenal pasti kenapa jerawat silih berganti pada wajah. Nak ikutkan aku bukan ada masalah kulit pun. Akhirnya aku tahu jawapan kenapa. Kenapa...kenapa...kenapa... sebab dan punca adalah RESEDUNG. Yes, aku memang mengalami masalah resedung. Korang boleh tengok punca resedung dan effect dekat SINI.
.
.
Aku nak syorkan korang satu produk yang aku ambil dah hampir 35 minggu. Kalau ikutkan minggu orang mengandung tu, dah nak sampai due dia. Bella Formula Sinus Cure. Alhamdulillah, masa aku ambil dua biji capsul untuk malam pertama percubaan, esok pagi tu dah tak ada lagi bersin-bersin. Tak ada lagi gatal hidung dan tak ada lagi hidung berair. Ini jaminan aku sebab aku pengguna tegar Sinus Cure ni.Alhamdulillah, lepas penggunaan produk ni, tak ada lagi jerawat berani bertandang dekat muka ni. Kalau pernah ada pun, sebab kesilapan dan kegatalan tangan aku menukar produk. Bila aku tukar semula produk yang biasa aku pakai, semuanya kembali seperti normal. So, kepada sesiapa yang nak cuba mengambil produk Sinus Cure, korang boleh dapatkan di kedai-kedai jamu yang berdekatan korang, ataupun boleh membuat pembelian secara online.

P/s: Tak guna beli make up yang mahal-mahal andai tak merawat kecantikan dari dalam. Selain menggunakan produk-produk kecantikan, air wuduk yang orang cakap cliche tu pun, sebenarnya adalah satu petua wajah berseri. Ok baiiiii.

1 comment:

Anonymous said...

ok kite nk beli kak eyqa nye recommendation laa... kite slalu bersinn ... xbleh habuk

 
;